Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
23.07.17 - klo:09:42 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : tänään kello 09:01 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Tällainen tieto tai ainakin huhu löytyy Twitteristä:

Lainaus
Annaleena Ylhäinen uudelleentwiittasi

Andrew Bauer @NFUSandrew
·
20. heinäk.

Good news from Brussels: German government supports #glyphosate re-approval - final EU decision likely autumn #glyphosateisvital @NFUStweets

 2 
 : tänään kello 07:56 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Tässä IPS-uutisessa ei mainita luomua:

JAMAIKAN METSÄT HALUTAAN SÄÄSTÄÄ

Mutta nyt kysymmekin: miksi ei mainita? Toki nämä alkeelliset viljely- ym. metodit syövät luontoa vielä luomuviljelyäkin enemmän ...

Lainaus
– Metsiä hävitetään usein maatalouden tieltä. Esimerkiksi kaskenpoltossa tulta käytetään maan puhdistamiseen kasvillisuudesta ja sen jälkeen se otetaan viljelykäyttöön.

Toisinaan puuta poltetaan hiileksi, jota käytetään polttoaineena esimerkiksi ruuanlaitossa. [...]


... mutta syö se luomuviljelykin. Mutta toisaalta toisaalta tiedämme, ettei Jamaikalla siihen kyllä suuremmin olla innostuneitakaan. Kun noista alkeellisista menetelmistä luovutaan, siirrytään yleensä suoraan tehoviljelyyn. Toki jotain luomutoimeliaisuutta on, mutta ei läheskään naapurimaan Kuuban tapaan.

 3 
 : tänään kello 06:32 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Nämä "monet" tai "jotkut" jatkavat myynninedistämistyötään myös Me Naisissa:

Voiko mansikoita ja herneitä syödä mielin määrin? Ravitsemusterapeutti vastaa

Lainaus
Jos jäämät mietityttävät silti, vaihtoehtona on syödä luomumansikkaa.

Kauppisen mukaan kuka vain voi saada mansikoista oireita, jos niiden kasvukauden aikana on käytetty kasvinsuojeluaineita.

– Mitä olen ihmisiltä kuullut, joillekin on tullut kasvinsuojeluaineista vatsavaivaa tai pahaa oloa. Kyllä sen yleensä huomaa. Jos asia huolettaa, voi ostaa luomua tai kysyä myyjältä, mitä aineita viljelyssä on käytetty.

Sama kysymys kuin edellä: onko "sitä" koskaan huomattu sokkotestissä? Melkoisella varmuudella ei, koska käsittääkseni tuollainen pahoinvointi edellyttäisi sellaisia määriä, että kasvinsuojeluaineita täytyisi suurinpiirtein juoda pullon suusta. Näistä määristä ei huono olo yksinkertaisesti voi tulla:

Lainaus
Ylen jutun mukaan kotimaista mansikoista löytyy kasvinsuojeluaineiden jäämiä selvästi useammin kuin kotimaisista vihanneksista yleensä. Kasvinsuojeluaineiden haittoja tutkivan Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin asiantuntija kommentoi Ylelle näin:

– Testit ovat laajat ja vaatimukset ovat niin tiukat, että jos ollaan raja-arvojen alapuolella, niin (mansikan syöminen) ei ole haitallista, sanoo ylitarkastaja Sirpa Luomahaara.

Asenteissaan vähän "raittiimpi" luomuväki sentään tyytyy varoitelemaan näiden jäämien haitoista  myöhemmin elämässä, että aiheuttavat syöpää tms.

Kun Tukesin asiantuntijalta ei saatu ihan haluttua vastausta, täytyi vedota tähän amerikkalaiseen aktivistijärjestöön:

Lainaus
Moni miettii myös mansikoihin ruiskutettuja rikkakasvien torjuntavalmisteita, homeen- ja tuholaistorjunta-aineita. Environmental Working Group on listannut mansikan 12 vaarallisimman hedelmän, vihanneksen ja juureksen listalle.

Jonka järjestön erään varoittelun olemme jo täällä tuoneet esillekin.

 4 
 : 22.07.17 - klo:18:14 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Nyt nämä suomalaiset väittävät tässä onnistuneensa:

Suomessa kehitetty menetelmä tuottaa ravintoa pelkästä ilmasta ja auringonvalosta

Kuten edelläkin, nyt pidättäydymme (mahd. pilkallisistakin) arvioista, ennen kuin on kuultu lisää. Näin pian pitäisi kuulua:

Lainaus
Tutkijoiden suunnitelmissa on kontin kokoinen laitteisto, joka valmistaisi viisi kiloa yksisoluproteiinia päivässä. Pitkänen arvelee siihen menevän 2–3 vuotta.

– Periaatteessa kokoa voi skaalata ihan vain monistamalla kontteja eri paikkoihin tai suurentamalla reaktoria. Ehkä kymmenen vuotta on realistinen aika, jossa kaupalliseen tuotantoon päästään sekä lainsäädännöllisesti että prosessiteknisesti, Pitkänen ennustaa.

***

Sen verran tässä nyt kuitenkin, että siltä nyt näyttää, että tiedemiehet ovat päättäneet, että lihapullia en vanhuksena saa. Se on tuota tai sitten ötököitä. Iskee silmää

PS. 23.7.17: Sen verran vielä kuitenkin, että jos tuota saadaan ilmasta ja auringonvalosta, niin kaupallinen nimi kyllä tarjoutuu kuin itsestään: "taivaan manna"!

 5 
 : 22.07.17 - klo:17:23 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Jotain tällaista pientä saattaa esiintyä, sattua ...

Härkäpapua viljellään jo yhtä paljon kuin perunaa, mutta kesä on vähentänyt Härkiksen ja Nyhtökauran menekkiä – nyt niitä voi löytää jo kaupan alelaareistakin

... mutta ei media tässä periksi anna, ei tuossa uutisessakaan: kyllä kasvisruokabuumi on menossa! Koska sehän on sentään maailmanlaajuinen ilmiö!

 6 
 : 22.07.17 - klo:09:17 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
FB:ssä olevasta ohjelmaesittelystä:

Lainaus
Luomua on totuttu pitämään ystävällisenä niin luonnolle, eläimille kuin kuluttajillekin. Mutta miten käy, kun luomuviljelystä tulee massatuotantoa? Saksalaisdokumentti selvittää, minkälaisia ongelmia kasvavaan luomuviljelyyn liittyy. Väärinkäytöksiä on paljastunut muun muassa työvoiman kohtelussa.

Mutta miten käy, jos luomuviljelystä ei tule massatuotantoa?

Silloin se ei ole erityisen ystävällistä luonnolle, jos se on täysin merkityksetöntä (maailman peltoalasta luomua on vain noin 1%).

Silloin se ei ole ystävällistä eläimillekään, koska sen (hyvätkin) säännöt koskevat vain hyvin pientä eläinnäärää.

Silloin se ei ole ystävällistä ihmisellekään, vaikka kaikki siitä esitetyt terveellsyys- ym. väitteet olsiivat tosiakin. Koska sitä söisi vain äärimmäisen pieni ja varakas vähemmistö.

Eli niinkuin tilanne suurin  piirtein on nyt. Osittaisesta "massatuotannosta" huolimatta.

Tämä seuraa siitä, jos luomun myynti-imagoa pienimuotoisena tuotantona halutaaan ylläpitää. Mitä tuo "dokumentti" oikeastaan halusi tehdä, sellaista on "oikea" luomu.

 7 
 : 22.07.17 - klo:08:03 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Agronetissä virisi keskustelu "luomuilluusiosta", kaiketi TV-dokumentista kimmokkeensa saaneena, monenlaisine näkemyksineen:

https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=77654.0

Sieltä haluan poimia tämän ("Yrjö-Einari"):

Lainaus
Lisäksi valtiontarkastusviraston tulee tutkia kuinka paljon luomutuotannon tuet todellisuudessa tuovat elintarvikkeita markkinoille . Ei riitä että pelkästään ympäristötuen perusteita on arvioitu vaan pitää myös arvioida tukien tuottavuutta luomun ja tavanomaisen välillä.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on joskus vuosia sitten tutkinut luomua ja luomutukia:

VTV:n tarkastuskertomus luomutuotannosta vuodenvaihteesta 2004/2005

Sen tulisi todellakin ottaa asia uuteen, tuoreeseen tarkasteluun. Se kuuluisi sen tehtäviin, voi sanoa jopa, velvollisuuksiin.

Tai jos se on yhä tyytyväinen edellisen raporttinsa johtopäätöksiin, niin olisi ainakin seurantaraportin paikka.

 8 
 : 22.07.17 - klo:07:20 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Kyllä varmasti sana kiirii, jos Raumalainen, netinkin kautta, osallistuu sen levittämiseen:

https://ls24.fi/raumalainen/pellolta-ampariin-ja-edelleen-pakkaseen-kesan-paras-mansikkasesonki-on-kaynnissa-juuri-nyt

Lainaus
Sana luomutilasta on kiirinyt yrittäjien mukaan hyvin myös kotikunnan rajojen ulkopuolelle.
– Luomu on todellakin valttikorttimme. Moni kertoo, ettei pysty syömään mitään muuta mansikkaa kuin luomua, Naperoinen sanoo.
– Vaikka edelleen saamme kuulla myös niitä kommentteja, että ”tiedätkö, miten paljon halvemmalla saisin tavallista mansikkaa”.

Tuosta teoriasta, että joku sietäisi vain luomumansikkaa, ei tietääkseni vieläkään ole mitään tieteellistä koetta tehty. Mutta totta varmasti on, että niin "moni kertoo". Niinkuin oli totta vastaava väite luomumaidostakin, kunnes se tieteellisellä kokeella osoitettiin iluusioksi. Tai auttoiko se edes: luultavasti yhä "moni kertoo" niin?

 9 
 : 22.07.17 - klo:06:59 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Juha Watt Vainio kertoo laulussaan "Yleisessä saunassa", että "yleisesti ottaen" puhuttiin naisista.

Miten onkaan sattunut, vaikka olen ollut useassa yleisessä saunassa, en ole ikinä kuullut siellä keskusteltavan naisista! Mutta ehkä Kotkassa on toisin kuin on Helsingissä, Raumalla, Jyväskylässä ...

 10 
 : 22.07.17 - klo:06:16 
Aloittaja Heikki Jokipii - Uusin viesti kirjoittanut Heikki Jokipii
Kyllä tämäkin tuote ...

http://hintaseuranta.fi/tuote/lisaravinteet/kookossokeri-280-g/2775198

Lainaus
Kookossokeri Luomu Kookospalmunkukan nektarista valmistettua luomusokeria Urtekramilta. Raakasokeria, jossa on erinomainen makeus.

... ennenkaikkea vain kuulostaa erinomaisen, erityisen "makeelta". Mutta sokeria mitä sokeria. Kilohinnaksi tulee 10,36 euroa, ilman toimituskuluja.

Edellä sokerin hintoja parin vuoden takaa. Siinä kieppeillä ne varmaan yhä ovat, eli alle yhdellä eurolla saa kilon sokeria. Niitä "tyhjiä kaloreita", jotta saadaan myös tuosta nektarista tehdystä sokerista.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!