Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
27.05.17 - klo:05:17 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 ... 9 10 [11]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Puolueet ja luomu  (Luettu 31571 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7978Profiili Sähköposti
« Vastaus #150 : 10.04.17 - klo:08:17 »

Täällä mainituista poliitikoista Kimmo Tiilikainen ei päässyt Helsingin valtuustoon, pääsi kyllä varalle. Sen sijaan Atte Harjanne valittiin.

Saa nyt sitten nähdä, avaako Harjanne suunsa, jos valtuustoon tulee käsiteltäväksi esimerkiksi ehdotus luomuruoan lisäämisestä kouluruokailussa. Jos vielä tuollainen ehdotus tulee näissä vaaleissa suuresti kasvaneesta Vihreiden valtuustoryhmästä? *)

PS. 11.4.17: Mikko Muilukin näyttää menneen Seinäjoella läpi. Hänen kohdallankin on sitten kyllä esitettävä sama kuin Harjanteenkin.

__________

*) vaikkapa Satu Silvolta, jonka radio äsken kertoi myös tulleen valituksi Helsingin valtuustoon, Vihreiden ryhmässä, tarkistuslaskennan jälkeen. (13.4.17)
« Viimeksi muokattu: 13.04.17 - klo:08:29 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7978Profiili Sähköposti
« Vastaus #151 : 28.04.17 - klo:08:09 »

Muuttuuko Suomen luomupolitiikka uuden maatalousministerin myötä, on vielä vaikea sanoa, mutta tämä hänen lausuntonsa herättää tiettyä toivoa:

"Näyttää siltä, että tarvitaan toimenpiteitä", uusi maatalousministeri lupaa ruokaketjuun reilumpia pelisääntöjä

Lainaus
EU:n maatalouspolitiikan uudistuksessa Leppä haluaa palauttaa ruuan tuotannon takaisin keskiöön.

"Monet nykyisistä ympäristöohjelmista ovat näennäisiä. Se, että pellolta saadaan hyvä sato, on myös ympäristön kannalta hyvä. Pitää löytää keinoja, joissa yhdistyvät ekologia ja ekonomia."

Ainakin näin äkkisiltään tuntuisi, ettei tuolla linjalla Suomen(kaan) "strategisena tavoitteena" voisi olla luomupinta-alan lisääminen? Jonka villjelytavan perusteena esitetyt ympäristölliset edut ovat juuiri niitä näennäisiä. Eikä sen suosimisessa lainkaan yhdisty ekologia ja ekonomia, kun siihen syydetyillä merkittävillä rahamäärillä ei käytännössä ekologisella puolella saavuteta yhtään mitään. Ekonomisellakin puolellakin on vähän niin ja näin, vaikka rahaa virtaakin.
« Viimeksi muokattu: 28.04.17 - klo:10:26 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7978Profiili Sähköposti
« Vastaus #152 : 29.04.17 - klo:09:23 »

Vähän samaan tapaan ounastelee Aamulehti:

Älä anna leppoisan ulkomuodon hämätä – Uusi maatalousministeri ajaa asiat läpi

Lainaus
Analyysi: Keskusten uusi ministeri Jari Leppä edustaa perinteistä maataloussiipeä. Kollega Kimmo Tiilikainen on luomuviljelijä ja muutamaa pykälää uudistushaluisempi ja vihreämpi

Vaikka me kyllä kutsuisimme pyrkimystä luomuviljelyn lisäämiseen pikemminkin vanhaistushaluksi.
« Viimeksi muokattu: 29.04.17 - klo:09:54 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7978Profiili Sähköposti
« Vastaus #153 : 30.04.17 - klo:10:12 »

Kristillisdemokraattienkin parissa katsotaan, että tämä on hyvä tavoite - ja poliitikkojen asia:

Östman: Puhdas ja terveellinen ruoka on osa hyvinvointia

Lainaus
Östman toi esille huolen maatalouden ja elintarviketuotannon torjunta-aine- ja kemikaalijäämistä. Myös nyt sallittuja lisäaineita olisi hyvä vähentää elintarvikkeissa.
–  Kuluttajien toivomaa luomutuotantoa on vielä mahdollista lisätä. Olemme asettaneet tavoitteeksi luomutuotteiden tuotannon, jalostuksen, markkinoinnin ja viennin kasvattamisen. Tuotteiden tuotantoketjut on myös voitava jäljittää alkutuottajalle asti.

Vaikka, jos kuluttajat sitä luomua lisää toivovat, he saavat sitä helpolla tavalla, sitä lisää ostamalla. Kyllä markkinat vastaisivat. Mutta varmasti Östmankin hyvin tietää, että sitä asiaa ei luomutuotantoa edistettäessä ole Suomessa pitkään aikaan ajateltu, sitä tehdään ihan muuten vaan, luomutukia ja muita määrärahoja lisäämällä, kun kerran niin on jo päätetty tehdä. Markkinointia pystyy kai poliitikkokin edistämään, mutta ei sillä välttämättä saa kuluttajia ostamaan. Ja viennin kanssa on sama juttu: vielä vaikeampaa heille on saada ulkomaalaiset kuluttajat ostohaluisiksi. Ja luomuvienti tuntuu olevan siis kristillisillekin jotenkin sellainen ilman muuta hyvä asia - vaikkei siitä tähän mennessä Suomi ole luultavasti yhtään mitään hyötynyt.

Tiettyä äänestäjäkuntaa ajatellen poliitikon kannattaa olla huolissaan "torjunta-aine- ja kemikaalijäämistä", vaikka Evira vuodesta toiseen raportoisi, ettei minkäänlaista syytä tälläiseen huoleen Suomessa ole. Aisopoksen satua hiukan varioiden jatkaen: susi ei koskaan tule, mutta paimenpoika valitaan kylän neuvostoon (so. eduskuntaan) tunnettuna susivaaran torjujana.

Kaiketi voi yleistäen puhua "kristillisistä" tai "kristillisdemokraateista", koska tuo oli ryhmäpuheenvuoro.
« Viimeksi muokattu: 01.05.17 - klo:09:36 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7978Profiili Sähköposti
« Vastaus #154 : 12.05.17 - klo:07:52 »

Tämä taitaa tulla suurelta osalta poliitikkoja jo ihan selkäytimestä, kuten tässäkin (lihav. HJ):

Vasemmistoliiton Li Andersson ei kannata vihreiden Touko Aallon ajamaa lihaveroa: "Suomeen tarvitaan ekologinen verouudistus"

Lainaus
Anderssonin mielestä ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden kannalta olisi tärkeää kasvattaa kotimaisten eläinkunnan tuotteiden osuutta kulutuksesta ja vähentää tuontia, samalla kun kokonaiskulutus pienenee.

"Esimerkiksi julkiset hankinnat ovat tehokas keino: kouluissa, päiväkodeissa ja työpaikoilla pitäisi suosia lähi- ja luomuruokaa", Andersson sanoo.
« Viimeksi muokattu: 12.05.17 - klo:08:59 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7978Profiili Sähköposti
« Vastaus #155 : 14.05.17 - klo:07:33 »

Tällä tavalla Soininvaara houkuttelee kansalaisia tukemaan Vihreitä, mm. vedoten tämän järjestön tieteellisiin linjauksiin geenimuunteluasiassa:

Viite – fiksu tapa liittyä vihreisiin

Lainaus
Kannattaa huomata esimerkiksi [Viite ry:n periaateohjelman] kanta ydinvoimaan ja geenimanipulointiin.

Tavallaan oikeutetusti, koska Viite ry. lienee tällä hetkellä ainoa puoluejärjestö koko Suomessa, kaikissa puolueissa, joka tuollaisen myönteisen kannan GMO-asiaan on julkisesti ottanut. Mutta kuten on jo täällä todettu:

Valitettavasti vihreissä näillä muutamilla ei ole mitään vaikutusta puolueen kannanottoihin tai toimintaan.

Kun myös Soininvaara tuon hyvin tietää, tuo vetoaminen Viite ry:hyn tai samalla omaan itseensä, on tässä siiis kuitenkin hiukan epärehellistä. Kun hyvin tiedämme, millaisia fanaattisesti luomua ajavia ja geenimuuntelua vastustavia eturivin aktiivipoliitikkoja Vihreissä nyt toimii. Ja voimme myös ennakoida/pelätä, että samoin on (lähi)tulevaisuudessakin ... *)

Kieltämättä Viite ry:llä yritystä on, tällainenkin lause ohjelmasta löytyy:

Lainaus
Tehoviljelyä ei voi kategorisesti tuomita, jos kaikki ympäristöhaitat huomioon ottaen sen kokonaishyöty on suurempi kuin muiden vaihtoehtojen.

Kunhan vakuuttaisivat tuosta ensin puolueensa. Jo lauseen muotoilusta näkyy, millainen asenne asiaan puolueella keskimäärin nyt on. Ja että Viite ry. tietää sen.

___________

*) muutettavat muuttaen saman voi tietysti todeta ydinvoimakysymyksestäkin.
« Viimeksi muokattu: 14.05.17 - klo:09:03 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 ... 9 10 [11]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!