Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
13.12.17 - klo:13:17 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Glyfosaatin uusi aika  (Luettu 471 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8846Profiili Sähköposti
« Vastaus #15 : tänään kello 04:37 »

Tässä nyt komission lehdistötiedote 5 vuoden lupapäätöksestä ja samalla vastaus kansalaisaloitteeseen glyfosaatin kieltämisestä:

Glyfosaatti: Komissio vastaa kansalaisaloitteeseen ja ilmoittaa tieteellisten arviointien avoimuuden lisäämisestä

Lainaus
Glyfosaattia koskevien kaikkien saatavilla olevien tietojen perusteellisessa tieteellisessä arvioinnissa todettiin, että glyfosaatin ja ihmisten syövän välillä ei ole yhteyttä. Tämän jälkeen 27. marraskuuta 2017 järjestetyssä äänestyksessä[1] jäsenvaltioiden edustajat äänestivät asiasta myönteisesti, ja komissio uusi tänään glyfosaatin hyväksynnän viideksi vuodeksi. Yleensä kun kaikki hyväksymisehdot täyttyvät, komissio ehdottaa hyväksymistä 15 vuodeksi, mutta glyfosaatti ei ole täysin tavanomainen tapaus. Asiasta on keskusteltu useaan otteeseen komissiossa, ja se on työstänyt viime kuukausien aikana ratkaisua, jolle saataisiin mahdollisimman laaja tuki jäsenvaltioista mutta jolla varmistettaisiin ihmisten terveyden ja ympäristön suojelun korkea taso EU:n lainsäädännön mukaisesti. Komission viiden vuoden uusimisehdotuksessa otettiin huomioon myös Euroopan parlamentin tuoreimmat ei-sitovat päätöslauselmat.
(lihav. HJ)

Todellakin, glyfosaatti ei ole täysin tavanomainen tapaus. Mutta miksi se ei ole ... sekään ei ole mikään tavanomainen tapaus (mikä on tullut esille meidänkin keskustelussamme).

Tässä osassa komission vastausta ...

Kysymyksiä ja vastauksia: Komissio vastaa glyfosaattia koskevaan kansalaisaloitteeseen ja ilmoittaa tieteellisten arviointien avoimuuden lisäämisestä

... tiivistetty sanoma on kyllä se, että kiva kun olitte kiinnostuneita ja kerromme mielellämme lisääkin, mutta näin on nyt näreet, kertakaikkiaan.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 06:27 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8846Profiili Sähköposti
« Vastaus #16 : tänään kello 06:38 »

Tässäpä terveiset Eurooppaan Argentiinasta:

The paradox of banning glyphosate and battling climate change
By Pedro Vigneau
President of Aapresid


Lainaus
It is astounding that it is often the same people that wish to see action on climate change, that are calling for a ban on glyphosate.

Thankfully, as President of Aapresid, the Argentinian Conservation Agriculture association, I will be able to continue practising Conservation Agriculture, continue to reduce the carbon in our atmosphere and to reduce my emissions. As will all the members of Aapresid. However, our colleagues and friends in Europe may not and this would be a terrible situation for everyone that wishes to see us prevent the advancement of climate change.

I hope that the governments across the EU wake up and realise that banning glyphosate will be like shooting themselves in the foot. I hope that my friends and colleagues across the European Union will continue to have access to such a vital and beneficial tool, and I hope that despite all of the noise, that science will prevail over emotion.

Mutta nämä "samat ihmiset" pitivät eilen myös EU-parlamentissa lehdistötilaisuuden, jossa kertoivat yrityksestään kumota tuo komission päätös, nyt lakiteitse. Tästä yrityksestä ei näytä kyllä kukaan muu Suomessa, suomeksi kertoneen kuin edellä mainittu Maaseudun Tulevaisuus, yhdessä uutisessaan. Suomen vihreätkään eivät ole asiaa kommentoineet, vaikka asia, aloite on peräsin EU-parlamentin vihreältä ryhmältä.
« Viimeksi muokattu: tänään kello 06:55 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!