Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
24.08.17 - klo:00:15 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Luomubroileri ja sen hinta  (Luettu 11105 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8374Profiili Sähköposti
« Vastaus #60 : 01.06.17 - klo:06:36 »

Kuitenkin sitten näin?

Luomubroilerin jatkotoiveet hiipuvat: "Teurastuksen sijasta tuhoaminen voi olla vaihtoehto"

Kun tässä on tätä tapausta seurannut, niin siitä huolimatta, että asiassa ei perusjärkeä olekaan, sitä on ruvennut tuntemaan tiettyä empatiaa tätä yritystä ja yrittäjää kohtaan: helppoa ei näytä olevan tällainen pienen niche-markkinan kysynnän tyydyttäminen muutenkaan, ja sitten vielä tämä!

Tätä en sen sijaan täysin ymmärrä:

Lainaus
Jos teurastuspaikkaa ei löydetä pikaisesti, lintuja saattaa päätyä tuhottavaksi Honkajoelle. ”Linnut voitaisiin teurastaa Keltasiivellä, mutta ne eivät olisi enää luomua”, Jokinen sanoo.

Yhtiöllä ei ole markkinoita broilerin lihalle, joka ei ole luomua. Teurastuksen sijasta tuhoaminen voi olla vaihtoehto, Jokinen miettii.

Koska olihan yhtiöllä kerran ennenkin pienempi kriisi tässä suhteessa, ja silloin kyllä saatiin linnut myytyä väliaikaisesti ei-luomuna. Eikö niitä myös voisi lahjoittaa ilmaisiin ruokajakeluihin (joissa ei varmaan luomustatus paljon merkitsisi)? Mutta firman kannalta tietysti surullisia vaihtoehtoja kaikki.

Surullista tämä on luomuväelle kyllä yleensäkin, jos (luomun voittokulkua kuvaamaan pyrkivistä) tilastoista nyt täytyy poistaa  kokonaan yksi rivi. Tai parikin riviä, jos myös tuo vienti loppuu.

Mutta ilmeisesti jotenkin lähtöruutuun palataan:

Lainaus
Kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmästä pitää tilannetta ikävänä. S-ryhmä tuli mukaan, kun luomubroilerin tuotantoketjua ryhdyttiin rakentamaan Suomeen.

”Ei luomubroileri ole helppo myytävä, sillä hinta on tuntuvasti tavallista broileria korkeampi. Haluamme kuitenkin pitää luomubroilerin valikoimissa. Luomulle on kysyntää”, Alarotu toteaa.

Alarodun mukaan S-ryhmällä ei ole varasuunnitelmaa, jos luomubroilerin kasvatus päättyy. Tuontia ei ole mietitty.

Ja sitten luultavasti taas lehtien yleisönosastoissa (ja/tai kaupan palaute- ja toivomuslaatikoissa) alkaa ilmestyä kirjoituksia, joissa ihmetellään, miksei sitä saa kotimaisena. Tällaisen yleisönosaston käytön hintahan on yleensä hyvin edullinen, eli käytännössä aina ilmaista.
« Viimeksi muokattu: 01.06.17 - klo:07:51 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8374Profiili Sähköposti
« Vastaus #61 : 27.06.17 - klo:06:58 »

Tämä kriisi on heiltä nyt ohi, teurastuspaikka löytyi:

Luomubroilerin tuotanto jatkuu Suomessa sittenkin

Muutenkin tilanne näyttää normalisoituneen. Eilen Prismassa näin kaksi täyttä hyllyllistä luomubroilerituotteita. Siis myymättä. Kaikissa 30% alennuslappu. Eräs asiakas pysähtyi hetkeksi niitä tutkimaan, mutta kääntyi kuitenkin pois. Hinta oli ilmeisesti hänelle liian korkea
« Viimeksi muokattu: 17.07.17 - klo:07:32 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8374Profiili Sähköposti
« Vastaus #62 : 17.07.17 - klo:06:45 »

Tämä resepti vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ....

Broilerinsiivet aasialaisittain

... mutta miksi se olisi tehtävä luomubroilerista? Virallista selitystä siihen ei reseptisivu siihen esitä, mutta epävirallinen voisi löytyä ko. sivuston toiselta info-sivulta ...

Lainaus
Teemme ilolla yhteistyötä ajatusmaailmaamme sopivien yritysten ja tuotteiden kanssa. Tehdyt kampikset löytyvät yhteistyö-tunnisteen alta.

... vaikkei tuota "kaupallinen yhteistyö"-kohtaa ko. reseptin kohdalla ollutkaan. Eli voi olla kyse bloginpitäjien omastakin ratkaisusta. Jota he eivät halua/vaivaudu sen kummemmin selittämään. Mutta L'uomu Nokan sivulle reseptin ainesosalistan linkki kuitenkin osoittaa ja vie.

Tuollekin ruokareseptille voisi periaatteessa laskea hinnan ja vertailuhinnan, jos se tehdään tavanomaisista raaka-aineista.


PS. klo 18:22: Ja makutestikin olisi tietysti mahdollinen. Noin tehtynä, mutta tavanomaisista raaka-aineista, rinnalle. Pystyiyisivätkö vaikka nuo blogistit suullaan erottamaan, mistä raaka-aineista ko. annos on tehty - jos eivät sitä etukäteen tietäisi?


Tässä toinenkin samanlainen sivusto:

Grillattuja luomukanan koipia ja paisteja Provancen yrteillä

Samat sanat on sanottava ruokareseptistä. Ja samat ihmettelyt, että eikö tuokin olisi kaivannut ilmoitusta kaupallisesta yhteistyöstä?

Pahimpia (?) kilpalijoitakin muistaa sivusto tölväistä:

Lainaus
Olen koettanut vähentää maalaiskananpoikien käyttämistä, nekin kun taitavat nykyään olla lähes tehobroilereja. Ei sitten onnistunut se projekti laatu edellä?

Tämän verran tuossa sivuttiin hintaa ...

Lainaus
Koivet ovat luomubroilereiden paketeista halvimmasta päästä, mutta kokonaisten koipien kanssa saa olla tarkkana grillissä.

... mutta ei sen enempää. Jos tuota sen verran täydentäisi, niin niiden hinta on edelleen moninkertainen tavanomaiseen nähden. Jopa tavanomaiseen rintafileeseen nähden (se broilerin kallein osa, molemmissa)!


***

Luomunokan omalle sivulle oli ilmestynyt tämä FB-merkintä kesäkuulta:

Lainaus
Tämä kirjoitus kannattaa lukea ajatuksella. L'Uomu Nokka maksaa kolmelle tuottajalleen kolminkertaisen hinnan luomubroilerista kuin mitä he saisivat vastaavasta tavanomaisen tuotannon broilerista. Se tarkoittaa että kuluttajahinta tuotteelle on merkittävästi korkeampi kuin tavanomaisen, mutta vastineeksi tarjoamme kuluttajalle eettisesti tuotetun, turvallisen, puhtaan ja huippulaadukkaan tuotteen joka on salmonella-, antibiootti-, GMO- ja ESBL-vapaa.

Noista vapauksista toteutuvat muut paitsi GMO-vapaus jokaikisessä muussakin suomalaisessa broilerissa. Samoin turvallisuus, puhtaus ja laatu. Eettisyys on hiukan enemmän jaloittelua (jos sattuu olemaan kesä eikä ole voimassa lintuinfluenssahälytystä). Mutta muutoin tuo lisähinta maksetaan siis siitä, ettei tipu missään tapauksessa ole syönyt geenimuunneltua soijaa. Ja maksetaanko siitäkään, jos ilman sitä ruokittuja tavanomaisia broilereita myös Suomessa löytyy. (Tässä nyt läpikäymättä sitä, miten idioottimaista sen välttely kanan puolesta on!)

Samoin siellä oli linkki tähän MTV:n uutiseen:

Miksi Naapurin Maalaiskana madalsi laatutasoaan?

Jonkinlainen yhteistyö tuon em. blogistin kanssa näyttäisi aika todennäköiseltä. Vaikka voi tietysti olla täysin epävirallistakin. Sama kyllä tulee mieleen tuosta MTV:n uutisestakin ....
« Viimeksi muokattu: 17.07.17 - klo:08:22 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8374Profiili Sähköposti
« Vastaus #63 : 10.08.17 - klo:05:51 »

Tästä jutusta ...

Lainaus
[...] Siipikarjan kohdalla tilanne on monimutkaisempi. Luomubroileria ei tuota maakunnassa yksikään tila, ja tällä hetkellä koko Suomessa luomubroileria tuottavia tiloja on vain muutama. Teurastamoja ei ole vähään aikaan ollut yhtään, ja siksi ruokakaupoissa ei ole luomukanaa näkynyt.

[...]

Sitten luomubroilereita teurastaneessa teurastamossa tuli eläinsuojeluasioihin liittyviä sotkuja, ja se laitettiin katkolle, Neuvonen selvittää.

Nyt uusi teurastamo on löytynyt ja tuotanto saatu rullaamaan, ja luomubroileria pitäisi ruveta ilmestymään kauppoihin. Haasteellisuutensa takia luomubroilerin tuotanto ei silti näytä olevan ainakaan Keski-Suomessa lisääntymään päin.

... saa sen käsityksen että tarjonnassa, myynnissä olisi Keski-Suomessa ollut katko? Kuten edeltä selviää, Helsingissä tällaista katkoa ei ollut. Itäkeskuksen Prismassa oli koko "kriisin" ajan se muutama paketti tarjolla.

Olisiko syynä ollut se, että siinä poikkeustilanteessa saatavissa olevat luomubroilerit toimitettiin sinne, missä ne todennäköisimmin saatiin myydyksi? Eikä Keski-Suomi ollut tuollainen paikka, eikä ilmeisesti ole vieläkään.
« Viimeksi muokattu: 10.08.17 - klo:06:20 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!