Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
29.06.17 - klo:19:03 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Geenimuuntelematon soija  (Luettu 4776 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8126



Profiili Sähköposti
« Vastaus #30 : 20.06.17 - klo:06:10 »

Tämän mukaan kaikesta luomurehuviljasta on pulaa ...

http://www.ilkka.fi/tilaajalle/kotimaa/luomurehuviljaa-ei-riit%C3%A4-kaikille-1.2206577

... mutta ilmeisesti erityisesti juuri valkuaisesta.

Näin on myös MT:n mukaan:

Pula luomurehusta on nyt suurin pulma luomutiloilla

Koskeeko tämä väite koko maataloutta, vai vain luomutuotantoa?

Lainaus
Suomen valkuaisomavaraisuus on heikko. Luomuliiton mukaan se on vain 15 prosentin luokkaa.

Tämä on realiteetti:

Lainaus
Sampo on aikainen ja satoisa lajike. Sen kasvuaikavaatimus on vain noin 94 päivää, joten se on potentiaalinen vaihtoehto myös korkeammilla leveysasteilla.

Louhi on härkäpapulajikkeista kaikkein satoisin ja sen valkuaispitoisuus on hyvä. Sekin on aikainen härkäpapulajike, mutta kasvuaikavaatimus on kuitenkin hieman Sampoa pidempi. Louhi sopiikin hyvin valkuaisrehuntuotantoon Etelä-Suomessa.

"Toivomme härkäpavun viljelyn lisääntyvän myös Etelä-Suomea pohjoisempana. Tällä hetkellä härkäpapurehua tuodaan rekkakuormittain Etelä-Suomesta muualle Suomeen", Tarsia toteaa.

Vrt. edellä esitetty kysymyksemme.

Mutta nyt täytyy palauttaa mieleen se härkäpapuun liitetty ongelma: se kasvaa hyvin vain etelän parhailla viljanviljelyalueilla, ja kilpailee siis viljojen kanssa. Tuotettinko tuo härkäpapurehu myös tuolla Etelä-Pohjanmaan Nurmon koetilalla, vai "tuotiinko" se, vaikkakin kotimaasta?

Tähän sitten luomuvilja kuulemma menee:

Lainaus
"Tällä hetkellä luomuviljaa, erityisesti kauraa, myydään paljon myllyihin ulkomaille. Tämä on viljantuottajan kannalta ymmärrettävää, sillä viljasta saa paremman hinnan ulkomaille myytäessä kuin jos se myytäisiin rehuksi kotimaassa", Tarsia selittää.

Eli ei tuota luomuviljely Suomessa juurikaan ruokaa suomalaisille, sen enempää ihmisille kuin eläimillekään.
« Viimeksi muokattu: 20.06.17 - klo:10:19 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8126



Profiili Sähköposti
« Vastaus #31 : tänään kello 07:30 »

Tästä uutisesta poimisin vain tiedon:

https://yle.fi/uutiset/3-9694147

Sekä tuotantoeläimille että ihmisille maistuvan suosikkikasvin levittäytymistä helpottaa se, että siitä on kehitetty aikaisempia lajikkeita.

Entisen Lotokan hovin pelloilla Joensuun Pyhäselässä kasvaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa härkäpapua. Sitä on yli kuuden hehtaarin alalla, kertoo maanviljelijä Jouko Laukkanen.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!