Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
30.03.17 - klo:07:39 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Luomubroileri ja sen hinta  (Luettu 8199 kertaa)
Jarrumies
Konkari
*****
Viestejä: 557


Profiili
« : 21.08.13 - klo:21:39 »

Luomubroileri tulee perjantaina 23.8.2013 Prismoihin. (Lisäys: Hesarin mainoksen mukaan näyttää olevan myynnissä jo torstaina).
Twitterissä Alarotu vastasi Kuningaskuluttajan kysymykseen hinnasta, että "Hinnat löytyvät perjantaina palvelustamme Foodie.fm."
https://twitter.com/IlkkaAlarotu

No, foodie.fm:stä löytyy jo nyt hakusanalla broileri kuitenkin seuraavat hinnat, joiden perusteella luomubroilerin rintaleikkeen hinnat olisivat yli kolminkertaiset tavanomaisiin verrattuna:

Lainaus
Br Rintaleike Maustamaton
Hk Ruokatalo Oy , 1 kg
9,59€
9,59€ / kg

Br Rintaleike Marinoitu
Rainbow , 1 kg
7,99€
7,99€ / kg

Luomu Br Rintaleike
1 kg
33,90€
33,90€ / kg
 
Luomu Br Rintaleike Mar.
1 kg
28,90€
28,90€ / kg

Luomu Br Siipipalat
1 kg
4,29€
4,29€ / kg

Luomu Br Koipireisi
1 kg
9,49€
9,49€ / kg


Nuo hinnat (mikäli nyt foodiessa olevat hinnat pitävät paikkansa) ovat samassa haarukassa kuin viime vuonna (2012) muissa lanseerausyrityksissä:
http://m.iltasanomat.fi/ruokala-ajankohtaista/art-1288450153256.html

Lainaus
Luonnonmukainen kasvatus näkyy myös luomubroilerin hinnassa, joka on jälleenmyyjästä riippuen 28–40 €/kg. Kasvatus ei ole halpaa hommaa. Suolaisen hintalapun unohtaa, kun puraisee koipea. Täyden masun lisäksi ruokailukokemuksesta jää hyvä mieli, kun tietää, että eläimellä on ollut hyvä elämä.

Broilerista kannattaa käyttää kaikki osat. Kun broilerin liha on kadonnut parempiin suihin, luista voi keittää liemen. Se on itse valmistettuna lisäaineetonta ja täysin luomua, jos käytät liemeen myös luomujuureksia. Liemen voi pakastaa, jos se ei tule käyttöön heti.

Luomubroileria myy muutama kauppias pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Luomubroileria myyvät pk-seudulla Tammiston ja Sellon K-Citymarketit ja Saaripuoti Lauttasaaressa sekä Tampereella Lähiruokapuoti Lempi.

Välimaan tilalta voi ostaa tuotteita myös suoraan.


« Viimeksi muokattu: 22.08.13 - klo:09:16 kirjoittanut Jarrumies » tallennettu
Jarrumies
Konkari
*****
Viestejä: 557


Profiili
« Vastaus #1 : 05.09.13 - klo:15:00 »

ORGANIC WASTE - LUOMUJÄTE

Siellä ne lilluvat
Ovat lilluneet  22.8.2013 alkaen
"Hinta 33,90€ / kg"

Allaspalju tyrkyllä käytävällä
Yhä täynnä
Päällä nyt punainen tarra
”Tästä tuotteesta kassalla –30%”
"Viimeinen käyttöpäivä 05.09.2013"
Se on tänään

Hakeeko huomenna Hursti
Vai pannaanko biojätteeseen
Organic waste – luomujäte


*************

30 prosentin alennuksen jälkeen on luomubroilerin rintaleikkeen hinta 23,73 € / kg. Tavanomaisen kympin paikkeilla.
Tämä oli siis se paljon mainostettu koe-erä. Oli muttei mennyt - ainakaan kaupaksi.

Mahtaako Prismaan tulla uusi erä?
« Viimeksi muokattu: 05.09.13 - klo:15:05 kirjoittanut Jarrumies » tallennettu
Tarkkailija
Täysjäsen
***
Viestejä: 160


Profiili
« Vastaus #2 : 05.09.13 - klo:16:57 »

Huomioni ei tämän ketjun aiheeseen täysin kuulu, mutta osittain kyllä.

Kaupassa huomasin, että näkyvällä GMO-VAPAA -lätkällä varustettu broilerin rintaleike oli pompannut jo 17 euron kilohinnan tuntumaan, eli aika kauas jokaisesta kilpailijastaan, jossa ei kyseistä mainosta ollut. Tuo gmo-vapaa broileri ei ollut luomua.

Tosin tuote oli pakkauksessaan sellainen, että brändi ei jäänyt mieleen, eli oliko nyt sitten Saarioinen, Pajuniemi tai mikä tahansa, niin kuitenkin hinta oli hurja.

Gmo-vapaan rehun seurauksena ainakin tuo tuote oli pompannut sellaisen hintaryhmään, että taitaa jäädä väliinputoajaksi, eikä sitä osta kukaan. Gmo-vapaudesta intoileva pikkuporukka ehkä ostaa vielä kalliimpaa luomua (tai ei muutenkaan syö lihaa), ja taas tavalliselle, ideologioista välittämättömälle kuluttajalle hintaeroa seuraavaan on niin paljon, että ei varmaan mene ostoskorin pohjalle, jos vain kilohintaa yhtään älyää katsoa.

Gmo-vapaa soija taitaa olla nyt sellaisissa hinnoissa, että julmetun kallis rehun osa, jota ei enää oikein mistään saa, nostaa rehun käytön ansiosta tuotteenkin hinnan täysin mahdottomaksi kilpailijoihin verrattuna.

Johtuuko sitten älyttömän kalliista rehusta vai mistä, mutta saapa nähdä, että miten kauan tuo valmistaja koettaa ostajia hurmata  hinnalla ja mielikuvalla. Voi käydä niin, että gmo-mainos jää kaikessa hiljaisuudessa pois, rehu muuttuu tavanomaiseksi ja hinta laskee kuluttajien kipurajan alapuolelle.
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7727



Profiili Sähköposti
« Vastaus #3 : 06.09.13 - klo:06:16 »

Lainaus käyttäjältä: Jarrumies
Mahtaako Prismaan tulla uusi erä?

Siitä viimeistään tiedämme, kun "keskustellaan jatkosta", saatiinko jotain kaupaksi vai floppasiko asia täysin. Kun tämä asia hoidettiin fanfaarien soidessa, niin luultavasti on puolipakko julkisuudessa kertoa, kuinka siinä kävi. Jos joku vaikka Twitterissä kysyy ...

Ravintola-alalla (ja vähän hyväntekeväisyysalallakin) toimivan ystäväni mukaan viimeisen käyttöpäivän tai viimeisen myyntipäivänkään jälkeen ruokatuotteet eivät voi enää mennä edes "Hurstille", ne ovat jätettä. Eri asia on "parasta ennen" -leima, se ei estä tällaista käyttöä.

Itäkeskuksen Prismassa tuollainen Jarrumiehen kuvaama pakastearkku oli muuten sijoitettuna psykologisesti todella huonosti, hyllykön päähän, aivan tavanomaisten broilerien tuntumaan. Kävelemällä alle 2 metriä sai silmiinsä tavanomaisia tuotteita, noin 4-6 euron kilohintaisia.
« Viimeksi muokattu: 06.09.13 - klo:06:51 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7727



Profiili Sähköposti
« Vastaus #4 : 06.09.13 - klo:12:13 »

Ja kyllähän siitä tulikin selvitys, no, tavallaan. Tämä reippautta ja intoa uhkuva Pro Luomun artikkeli on päivätty 6.9.2013:

Yhteistyö lennätti kotimaisen luomubroilerin kauppaan

Mutta miten siinä kaupanteossa sitten kävi?

Lainaus
"Ensimmäistä tuoreiden luomubroilerituotteiden erää myytiin Prismoissa parin viikon ajan, minkä jälkeen yhteistyön osapuolet miettivät jatkoa saatujen kokemusten perusteella."

Niin, sen aikaa kaupattiin, mutta paljonko niistä myytiin?

Lainaus
Kuluttajat saivat kaupan kiinnostumaan

S-ryhmän päivittäistavarakaupan ryhmäpäällikkö Minna Slotte kertoo, että S-ryhmä on satsannut luomuvalikoimaan voimakkaasti viime vuosina, koska asiakkaat toivovat luomutuotteita.

– Teemme yhteistyötä luomun eteen useiden tahojen kanssa. Yhteistyö Pajuniemen kanssa on sujunut erityisen hyvin ja olemmekin iloisia, että saimme tarjota kotimaisia ja tuoreita luomubroilerituotteita kuluttajille, hän sanoo.

No, sitten kun sitä oli tarjolla, ostivatko kuluttajat?  Lopulta tulevat nämä tiedot:

Lainaus
Jo nyt tiedetään, että luomubroilerin tuore koipireisi on mennyt parhaiten kaupaksi. Sen sijaan marinoitu rintaleike on kiinnostanut kuluttajia vähiten.

Parhaiten? Kuinka hyvin? Ja rintaleike, kuinka vähän? "Jo nyt tiedetään"? Eikö sieltä tietokoneesta "jo nyt" (nyt kun myyntiaika on jo ohi) saisi hetkessä tiedon, paljonko noita paria, kolmea tuotetta on yhteensä myyty? Mutta joka tapauksessa nyt ei ollut käytössä mitään tutusta luomuilmausten repertuaarista,  kuten "viedään käsistä", "menisi enemmän, mitä pystytään tarjoamaan" jne.

Lainaus
– Kotimaisen luomubroilerin jatkosta päätetään syksyn aikana, kunhan kysyntä saadaan lopullisesti analysoitua, Slotte toteaa.

Ei siis heti? Miksei? Ja kasvattajakin, joka odottelee päätöstä, on jo tehnyt tämän ratkaisun:

Lainaus
Jos jatkoa seuraa Huhtalan tilalla, pitää luomubroilereille rakentaa uusi halli, sillä kokeilussa käytetyn hallin ovat sittemmin vallanneet munivat luomukanat.

On paljon mahdollista, että homma meni kokonaisuutena täysin penkin alle - eli loppui kuin kanan lento! - mutta nyt annetaan pölyn laskeutua, ja sitten syksyllä tehdään ilman meteliä päätös, että ei jatketa.

« Viimeksi muokattu: 07.09.13 - klo:13:30 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7727



Profiili Sähköposti
« Vastaus #5 : 07.09.13 - klo:13:31 »


Lisäyksiä asiaan:

PS. 7.9.2013 klo 13: Siis "lennätti kotimaisen luomubroilerin kauppaan"? Todellako? Jos:

- "Luomulinnuiksi hankittiin Tanskasta kaksi 3 500 untuvikon erää Hubbardt-rotuisia broilereita [...]
- "Rehustuksessa käytettiin tanskalaista luomutiivistettä [...]"

PS.2: Siis "lennätti"? Luulenpa todellakin, että tässä on puolivahingossa kerrottu, miten se todella kävi: eli tiput tuotiin kuin tuotiinkin lentokoneella Suomeen!

PS3: Tässä olisi nyt nykyisin niin muodikkaan tietojen vuotamisen paikka: joku S-ryhmän työntekijä voisi meille nyt nimettömänä kertoa, mikä oli näiden luomubroilereiden todellinen myynti (ja kohtalo). Sähköpostini on siis jokiheik@hotmail.com. Täydellinen vaitiolo tietojen vuotajan henkilöllisyydestä luvataan, kunniasanalla!
« Viimeksi muokattu: 07.09.13 - klo:13:59 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Jarrumies
Konkari
*****
Viestejä: 557


Profiili
« Vastaus #6 : 15.09.13 - klo:22:34 »

Luomubroilerin rintaleikkeestä tuli luomujätettä kuten nähtävissä oli:
http://tuottavamaa.org/forum/index.php?topic=721.msg4376#msg4376

Näin Alarotu twiittasi 15.9.2013 (katsokaa koko keskustelu twiiteissä):
https://twitter.com/IlkkaAlarotu
Lainaus
Ilkka Alarotu ‏@IlkkaAlarotu  4 h 
@lindapukka @ElinaLappalaine Koivet ja pakaste myivät ok. Marinoidut ja kalliit osat eivät. Ensi vuonna katsomme millä mallilla jatketaan.
tallennettu
Mielipide
Tulokas
*
Viestejä: 42


Profiili
« Vastaus #7 : 16.09.13 - klo:09:00 »

ORGANIC WASTE - LUOMUJÄTE

Luomujäte (vanhaksi menneet lihat kaupan hyllyllä)...niitä ei saisi mielestäni laittaa tunkioon tai kompostiin, vaan Honkajoelle poltettavaksi. Koska erinäisten pieneliöitten (bakteerien, taudinaiheuttajien) läsnäolo on luomussa todennäköisempää. Hymyilee Hymyilee
tallennettu
Jarrumies
Konkari
*****
Viestejä: 557


Profiili
« Vastaus #8 : 29.09.13 - klo:16:41 »

Paikallinen kauppias kertoo Pro Luomun "lennätti"-juttua rehellisemmin luomubroilerin menekistä:
http://yle.fi/uutiset/luomutuotteiden_myynti_kasvaa_kovaa_vauhtia/6851759
Lainaus
Oululaisessa Linnanmaan Prismassa kokeiltiin muutaman viikon ajan luomukananlihan myyntiä. Luomukanan hintaero tavalliseen kanaan on moninkertainen ja tuotetta päätyi paljon hävikkiin.
Tällä hetkellä luomukanaa ei enää hyllyistä löydy.
- Nyt tutkitaan ja mietitään, miten luomukanan kanssa jatketaan, Salo sanoo.


Vain koivet ja siivet luomukanasta myivät kohtalaisesti. Luomubroilerin rintaleikkeet taisivat lähes kaikki mennä ns. ”hävikkiin” , koska viimeisenä myyntipäivänä paljut olivat sitä täynnä ja tavanomainenkaan kalliimpi liha ei myy nyt:
http://yle.fi/uutiset/hkscan_antoi_tulosvaroituksen_-_lihan_arvo-osat_jaavat_kaupan_hyllylle/6848448
Lainaus
HKScan antoi tulosvaroituksen - lihan arvo-osat jäävät kaupan hyllylle
tallennettu
Jarrumies
Konkari
*****
Viestejä: 557


Profiili
« Vastaus #9 : 04.10.13 - klo:14:08 »

Tappioiden tunnustus tuli nyt sitten S-ryhmältä. Puolet luomubroilerituotteista jäi myymättä.

Nettiaikana on pakko olla avoimempi. Yksittäiset kauppiaat lipsauttavat totuuden (ks. yllä) ja ihmiset havaitsevat tilanteen luomupaljussa itsekin ja kirjoittelevat siitä (ks. yllä). Kaiken lisäksi ihmiset kiusallisesti kyselevät kaikkea suoraan netissä. Todellista tilannetta ei tainnut enää kannattaa peitellä kuten "lennätti"-jutussa tehtiin (ks. yllä).

Ja Alarotu kirjoitti blogin:
http://patarumpu.fi/2013/10/04/tyota-luomulihavalikoiman-eteen-nain-luomubroilerikokeilu-onnistui/
Lainaus
Erityisesti rintaleikkeiden myynti oli kuitenkin pettymys. Jopa puolet tuotteista jäi myymättä ja meni hävikkiin. Edullisemmat koivet ja siivet myivät paremmin. Ja selvää on, että marinoituna kuluttajat eivät luomubroileriaan halua.

Monta kysymystä jäi silti tuossakin vastaamatta (ks. Jokipiin kysymykset yllä).

Mutta täytyyhän juttu päättää optimismiin ja aloitteeseen nykytilanteen muuttamiseksi:

Lainaus
Luomun ostajat ovat kaikkein hinta-laatu-tietoisimpia kuluttajia. Nykyiset luomusäännöstöt ja kokeiluluontoinen toiminta synnyttävät koko toimintaketjulle liian korkeat kustannukset. Uskon silti, että luomubroileriketju on mahdollista saada toimimaan. Meidän on hiottava toimintamallejamme niin, että kustannukset tippuvat ja kuluttajahinta on riittävän alhainen. Tarina tulee jatkumaan, mutta työtä se meiltä kaikilta vaatii.

Pro Luomun puheenjohtaja Alarotu arvostelee nykyisten luomusäännöstöjen aiheuttavan liian suuret kustannukset koko luomuketjulle. Tuo vaikuttaa aloitteelta luomusääntöjen löysentämiseksi.

Aloite on oikeansuuntainen mutta riittämätön!

Poistettakoon luomusäännöt koko tuotantoketjua haittaavina kokonaan!

Mutta työtä se meiltä kaikilta vaatii!
« Viimeksi muokattu: 04.10.13 - klo:15:36 kirjoittanut Jarrumies » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7727



Profiili Sähköposti
« Vastaus #10 : 03.06.14 - klo:08:13 »


Asiassa ei näytetä annettavan periksi, uudestaan yritetään, eilisen Iltalehden uutisesta

Tällaista broileria sinä syöt 17 kiloa vuodessa

Lainaus
Odotettu luomu

Viime syksynä S-ketjun kauppoihin saatiin tuoretta luomubroileria. Erä oli pieni ja liha oli kallista, rintafileet maksoivat noin 31 euroa kiloa. Kysyntää silti oli.

Seuraavaa luomubroilerierää voidaan odotella kauppaan ensi syksynä. Pajuniemi Oy on parhaillaan tekemässä pienimuotoista tuottajaketjua, jossa on puolisen tusinaa luomubroileritilaa.

"Kysyntää silti oli", kyllä sen verran kuin täällä, edellä, kuvattiin. Jos edellisellä kerralla oltiin hyvin riippuvaisia Tanskasta, mitenkä on nyt asianlaita?

***

Hiukan vaikuttaa (ennakko)piilomainokselta asialle muuten koko juttu. Näin varoitellaan:

Lainaus
Geenimuunneltua

Broilerinliha voi mietityttää kuluttajaa. Millaista liha oikeastaan on ja miten lintu on elänyt?

– Pakkauksessa ei tarvitse erikseen mainita, onko lintu syönyt geenimuunneltua soijaa vai ei. Aiemmin sitä ei edes saanut kertoa, tänä keväänä uuden määräyksen ansiosta tiedon saa pakkaukseen painaa, kertoo Suomen Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Lea Lastikka.

Geenimuunneltua soijaa käytetään broilerinruokinnassa paljon. Jos merkintää GMO-soijan tai -maissinpuuttumisesta ei ole, lintu on todennäköisesti sitä syönyt. Broilerille syötetään soijaa, koska soijaproteiini varmistaa nopean kasvun.

Piilosanoma: jos haluat olla ihan varma, että broilerisi, jonka sinä syöt, ei ole itse syönyt tuota kauheaa geenimuunneltua soijaa, odota, että luomubroilerit tulevat markkinoille?

Ja luultavasti lauseessa "Kotimaisen broilerin tuotannossa on juuri todettu paljon epäkohtia" oli vähän vastaavaa piiosanomaa, ja myös kanaloiden olosuhteiden kuvauksissa.
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7727



Profiili Sähköposti
« Vastaus #11 : 06.09.14 - klo:10:01 »

Uudelleen yritetään ...

Luomubroilerit lähtivät liikkeelle

... mutta hiukan eri organisaatiolla kuin kesäkuussa Iltalehdessä kerrottiin. Elina Lappalaisen artikkelissa asiasta (jonka eläinsuojelullisista näkemyksistä on toisaalla jo aloiteltu keskustelua, ja jatketaan siitä puolesta siellä) on tieto:

Lainaus
Kokeen jälkeen Pajuniemen hallitus totesi, että tuore broileri ei kuulu valmiisiin lihatuotteisiin keskittyvän yhtiön strategiaan. Toimitusjohtaja Arto Jokinen lähti Pajuniemestä ja ryhtyi rakentamaan luomubroilerille uutta L’Uomu Nokka -brändiä.

Uusi-Pihkon tilalla näyttävät nämä asiat - ainakin tähä mennessä - menneet samaan tapaan kuin Pajuniemen kokeilussakin:

Lainaus
Uusi-Pihkon tilan pellot ovat olleet luomussa jo muutaman vuoden, joten luomubroilerit saavat osan rehusta omalta tilalta. Lintujen tarvitsema valkuainen on kuitenkin peräisin luomusoijasta, sillä luomukotieläinten kotimaisesta valkuaisrehusta on puutetta.

– Haluaisin kyllä, että rehustuksessa ei tarvitsisi käyttää tuontisoijaa. Suomessakin toki kasvatetaan luomuvalkuaisrehukasveja, mutta lintujen kannalta niiden ongelma ovat aminohapot, Tiukka toteaa.
(lihav. HJ)

(Lappalainen:)
Lainaus
L’Uomu Nokan linnut ovat Tanskasta tuotuja Hubbard JA757 -lintuja [...]
(lihav. HJ) ... eli nytkin ne on luultavasti lennätetty Suomeen.

Lappalainen toteaa aiemmat epäonnistuneet kokeilut, mutta ei jostain syystä arvioi viimesyksyisen kokeen onnistumista. Mehän täällä arviomme sen täydelliseksi flopiksi.

Hintasuhteessa ei ole odotettavissa juuri muutosta:

Lainaus
Arto Jokisen mukaan tavalinen broileri kokonaisena maksaa yleensä 6-7 euroa kilo. Luomubroilerin kilohinta on 13-17 euron tietämissä – kaupan hinnoittelupäätöksistä riippuen.

***

Tavallaanhan tämä ei meille mitenkään kuulu ... ainakaan niin kauan kun kauppa ei ota asiassa tahallaan takkiinsa tai tätä luomubroileria ei ryhdytä syöttämään päiväkodeissa ...  Cool


PS 8.9.14: Se ero edelliseen yritykseen nähden täytyy muuten panna merkille, että nyt ei ole kyse kertakokeilusta ja -erästä, vaan tässä suunnitellaan, että luomubroileria olisi jatkossa jatkuvasti tarjolla, ainakin kerran viikossa tms. lähes kaikissa kaupoissa. Tavoitteena eli toiveena on prosentin osuus broilerimarkkinoista.

PS. 11.9.2014: Tämän uutisen mukaan tämän verran kotimaisempaa on nyt tuotanto (lihav. HJ):

Lainaus
Munat tuodaan Tanskasta, haudotaan Huittisissa ja untuvikot kasvatetaan kolmella tilalla Loimaalla, Seinäjoella ja Punkalaitumella.

Uutisessa väitetään luomubroilerin olevan "kysytyin ei oo -tuote". Entä kun tulee puhe hinnasta? Etteikö vain yleisin reaktio tiskin toisella puolella ole sitten: "Niin paljon rahaa! Mulla ei oo."  Hymyilee leveästi
« Viimeksi muokattu: 11.09.14 - klo:07:42 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7727



Profiili Sähköposti
« Vastaus #12 : 08.09.14 - klo:08:29 »

Talouselämä arvioi tämän uuden yrityksen näin:

Luomubroilerista tulee harvojen herkkua

Lainaus
Kurjistuva kansa tahtoo halpaa ruokaa, joten Luomu Investin yritys vaikuttaa uhkarohkealta. Tässä kuussa kauppoihin tulevat ensimmäiset LuomuNokka-tuotemerkillä Suomessa kasvavatetut luomubroilerit, jotka maksavat karkeasti kolme kertaa tavallisen broilerin verran. Filekilo maksaa siis noin 30 euroa.
(kursiv. HJ)

Tällaisen uskon varaan rakennetaan:

Lainaus
”Uskomme, että meille löytyy yksi prosentti broilerimarkkinoista. Esimerkiksi Tanskassa luomubroilerin osuus on jo kaksi prosenttia”, sanoo Luomu Investin toimitusjohtaja Arto Jokinen.

Ja luotettavan markkinatutkimuksen tekeminen luomusta onkin vaikeaa, kun Suomessa(kin) perinteisesti kyselyissä paljoliti vastataan, että kyllä, tulevaisuudessa aion ostaa lisää luomua, vaikkei tämä ostohalu sitten kaupassa välttämättä niin paljon realisoidukaan.
« Viimeksi muokattu: 08.09.14 - klo:13:01 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7727



Profiili Sähköposti
« Vastaus #13 : 24.09.14 - klo:08:48 »

Nyt Hesarikin osallistuu asiaan ...

Luomubroileria saa nyt kaupoista – mutta mikä siinä maksaa

... näine koottuine seltyksineen. Tämä argumentti on mielenkiintoinen:

Lainaus
Siinä missä tavanomaisella broileritilalla voi olla jopa yli 100 000 eläintä, luomutilojen eläinmäärä on rajoitettu 144 00:een.

Ei siinä kyllä luomukasvattaja ehdi nimeltä tuntea 14 400 pikku tipuakaan, ennenkuin heidän tiensä eroavat, vaikka tutustumisaikaa olisi parikin kuukautta. Ja jos itse yrittää eläytyä kanaksi, olisiko sitä kodikkaampaa 14 400 pikku ryhmässä kuin 100 000 valtavassa laumassa ...  Virnistää


Hinta säilyy HS:nkin mukaan kutakuinkin ennallaan. Katsotaan nyt. Mutta näin se yritys vasta kunnolla lähtee alkuun:

Lainaus
Nyt käynnistyneessä luomutuotannossa on mukana kolme tilaa, joilla kullakin on alkuun 5 000-10 000 broileria kerrallaan. Määrää aiotaan kasvattaa. Alun vähäisen eläinmäärän vuoksi kolmen viikon kuluttua tuotannossa on kolmen viikon tuotantokatko. Luomubroilerin katkeamattoman tuotannon on määrä alkaa marraskuun alussa.
(lihav. HJ)

Edellisenä viikonloppuna kävinkin paikallisessa Prismassa, enkä löytänyt näitä yhtään. Hintaa olisin katsonut, mutta eiköhän se tieto tuossa tullut. Eli se jo tuttu: "kolminkertainen".
« Viimeksi muokattu: 24.09.14 - klo:14:24 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 7727



Profiili Sähköposti
« Vastaus #14 : 28.09.14 - klo:13:23 »

Vieläkään en ole saanut silmiini ensimmäistäkään tämän uuden firman kotimaista luomubroileria täällä Helsingin Itäkeskuksessa. Kahdessa S-ryhmän myymälässä olen tilanteen muutaman kerran tarkistanut. Mistä lienee kyse? Tuon tarjontakatkoksenkin pitäisi siis tulla vasta parin viikon kuluttua?

Onko muilla lukijoillamme näköhavaintoja näistä tuotteista?

Jos ...

Lainaus
Nyt käynnistyneessä luomutuotannossa on mukana kolme tilaa, joilla kullakin on alkuun 5 000-10 000 broileria kerrallaan. Nyt käynnistyneessä luomutuotannossa on mukana kolme tilaa, joilla kullakin on alkuun 5 000-10 000 broileria kerrallaan.

... tarkoittaa se siis vähintään 20 000 broileria, joista Helsingin osuus olisi jo matemaattisesti noin 2000. Eli jossain niiden on täytynyt olla. Kaikki keskustan liikkeissa?



PS 29.9.14: Jotain tuollaista siinä on  tehty. Marja-Riitta Kottilan twiitti:

"Ihan kohta maistellaan luomubroileria! Tänään löytyy 200 kaupasta! #luomu
7:54 a.m. Fri, Sep 19"

Eli niitä on tarjottu aika harvoissa kaupoissa, koko Suomea ajatellen? Kun myymälöitä Suomessa lienee yli 3 000?
« Viimeksi muokattu: 29.09.14 - klo:18:38 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!