Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
28.06.17 - klo:04:54 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Luomubroileri ja sen hinta  (Luettu 10048 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #30 : 14.10.15 - klo:06:59 »

L`uomu/Luomunokka antaa sivuillaan tämän reseptin:

http://www.luomunokka.fi/fi/aiheeton-fi/broileri-sienikastike/

Tuon ruoan hinta olisi nyt kiva laskea, luomuraaka-ainein kokonaan, ja vierelle tietysti tavanomainen versio. Tuossa läheisessä Prismassa se onnistuu.

Paitsi ei taida ihan heti onnistua? Sivulla oli myös tällainen tieto:

Lainaus
TIEDOTE    8.10.2015

Valitettavasti L’Uomu Nokan tämän viikon (vko41) tilauksia ei voida toimittaa kaupoille yhdelle kasvatustilallemme tulkintaerimielisyyksistä asetetun tilapäisen markkinointikiellon vuoksi. Olemme jättäneet tarkastusviranomaiselle vastineemme ja ilmoittaneet eriävän mielipiteemme säädösten tulkinnasta. Kyse on Suomen kansallisesta tulkinnasta ikkunapinta-alan suhteen, joka poikkeaa eurooppalaisesta käytännöstä sekä määrältään 0,1-0,2 prosentin virheestämme kasvatustiheydessä kahdessa kasvatuserässä, joka merkitsee muutaman kymmenen linnun sallitut rajat ylittävää määrää kasvatuksen ensimmäisinä päivinä. Olemme välittömästi toteuttaneet kaikki vaaditut korjaavat toimenpiteet. Toivomme pikaisesti vapautusta markkinointikiellosta.

Nyt on kyllä jo viikko 42. Täytyypä kuitenkin vilkaista.

PS. klo 12:20: Nyt en voinut tuota laskelmaa tehdä, koska kyseistä luomubroileria ei ollut hyllyillä tarjolla (paikka niille oli). Johtuiko se sitä, että em. epäselvyys jatkuu, vai siitä, että erä tulee vasta viikonlopuksi, en tiedä. Mutta palaan asiaan, sitten jos/kun voin.

PS. 20.10.15: Tämä projektini ei nyt etene. Tänään siellä olivat samat tyhjät hyllyt. Ja erityisesti tuolle luomubroilerin rintafileelle - joka tuossa reseptissä mainitaan - ei ollut edes hyllyä varattuna, jonka reunasta olisi ehkä nähnyt hinnan.

Luomunokkakaan ei ole poistanut tuota tiedotetta nettisivultaan, eli jatkuuko tilanne?
« Viimeksi muokattu: 20.10.15 - klo:15:22 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #31 : 21.10.15 - klo:14:01 »

Nyt tämä vertailuprojekti täytynee saada loppuun, vaikken ihan saman päivän hintoja samasta kaupasta saanutkaan. Olennaisin on tuon broilerin hinta. Vieläkään (?) ei mainitussa Prismassa tuota luomubroilerinfilettä ollut, mutta nyt löysin kuitenkin sille varatun (yhden, kapean ja siksi aiemmin huomaamattoman) hyllyn, jonka reunassa oli sen hinta: 29,96 euroa kilo. Ja aivan vieressa tavanomainen broilerinfilee hinnaltaan 12,63 euroa kilo (jota oli ihan oikeasti tarjolla). Sieniä ei löytynyt luomuna, joten käytän molemmista kustannusta 1 euroa. Myöskään sipulia ei luomuna löytynyt, joten käytän molemmista kustannusta 30 senttiä. Mausteet nyt unohdan. Niinpä tässä vertailu, tuon edellä mainitun reseptin mukaan:

Luomu:

500 g broilerinfileetä 14,98 euroa
sieniä 1,0 euroa
herneitä 150 g 1,30 euroa
kermaa 2 dl 1,30 euroa
sipuli 0,30 euroa

Yhteensä 18,88 euroa

Tavanomainen:

500 g broilerinfileetä 6,32 euroa
sieniä 1,0 euroa
herneitä 150 g 0,40 euroa
kermaa 2 dl 1,05 euroa
sipuli 0,30 euroa

Yhteensä: 9,07 euroa

Erotus: 9,81 euroa.

Ja vieläkin on Luomunokan nettisivulla tuo 8.10.2015 päivätty tiedote! Pidättäydymme spekuloinnista asiassa.


PS. 23.10.15: Nyt heidän pieni kriisinsä näyttää olevan ohi. Kyseistä luomufileetä oli tänään muutama laatikko em. Prismassa saatavilla, tuohon hintaan tietysti edelleen. Vaikka mainittu tiedote ei vielä ole netistä hävinnytkään, mutta varmaan se kohta häviää.
« Viimeksi muokattu: 23.10.15 - klo:14:39 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #32 : 15.11.15 - klo:07:59 »

Olisiko tässä alennusmyynnissä kyse tuosta em. hetkellisestä epäselvyydestä broilerien luomustatuksen suhteen:

Luomu nokan laidunbroileri

Lainaus
Olemme tilaamassa Luomu Nokalta vapaana kirmannutta Free-Range laidunbroileria. Kyseessä on kokonaisena pakastettu lihaisa broileri, joka on kasvanut luomuolosuhteissa mutta jota ei lakiteknisistä syistä saa kutsua luomuksi. Lähes luomu olisi oikea termi :-)

Yhden broilerin paino on n. 2kg. Hinta 5€/kg. Tarkka hinta määräytyy kunkin broilerin painon mukaan.

Tuo erä sitten myydään pois halvemmalla? Sillä alennushinta tuo 5 euroa kilo lienee, vaikka tukkuhinta olisikin.
« Viimeksi muokattu: 15.11.15 - klo:10:40 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #33 : 01.02.16 - klo:17:25 »

Samaisessa kaupassa, edelleen. Eilen satuin vilkaisemaan lokeroa, jossa oli kaupan näitä puheenaolevan tuotemerkin broilerien rintafileitä, tuttuun hintaan, 29,96 kilo. Lokero oli niitä tupaten täynnä. Varmaan parisenkymmentä pakkausta.

Kun tuli asiaa samaan kauppaan tänään, päätin vilkaista samaa lokeroa. Se oli edelleen tupaten täynnä.

Vieressä tavanomaisten broilerien lokerot olivat vaihtelevan täysiä, mutta yksikään ei tupaten täynnä. Johtopäätös on tietysti rohkea, mutta sanonpa sen kuitenkin. Päivässä - tai useammassa, en tiedä tietysti, koska lokero on täytetty - yhtään ei ollut mennyt kaupaksi.



PS. 2.2.16: Kun nyt taas olin tilaisuudessa tuota lokeroa katsomaan, niin havaintoni:

- nyt oli myyty 4 kappaletta
- yhteensä pakkauksia oli ollut 21 kappaletta (3 x 7)
- viimeinen käyttöpäivä niille on 6.2.2016

Jos satun sinne nyt tässä huomenna tai ennen tuota 6.2.2016, tai vielä sinä päivänä, niin tietysti raportoin.
« Viimeksi muokattu: 02.02.16 - klo:18:04 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #34 : 04.02.16 - klo:13:41 »

Myönnän, että olin edellä tavoittelemasa jonkilaista "skuuppia", jossa olisin voinut raportoida, etteivät nämä kalliit rintafileet olisi menneet (juuri) ollenkaan kaupaksi.

Epäonnistuin. Nyt tänään niitä oli jäljellä enää kahdeksan ( 8 ) kappaletta, noin klo 13:30.

Tosin kaikissa oli lappu "-30%" ja ollut ilmeisesti aamusta saakka. Mutta myöntää siis täytyy, että näilläkin ylikalliilla tuotteila oma tietty kysyntänsä on. Joka ei kuitenkaan ole tuota suurempi, iso kauppa ja lukemattomat muut vastaavat, hyvin kaupaksi menevtä tuotteet siinä vieressä huomioon ottaen. Mutta en nyt kuitenkaan yritä moista "skuuppia" enää uudestaan.
« Viimeksi muokattu: 04.02.16 - klo:16:02 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #35 : 23.03.16 - klo:06:06 »

Tästä Pro Luomun uutisesta saamme nyt aika tarkan numeraalisenkin kuvan asiasta.

Luomusiipikarjan tuotanto on yli kaksinkertaistunut, ja luomubroileri vastaa tuosta kasvusta. Mutta se on edelleenkin vain 0,2% tavanomaisesta.

Niinpä siis luomubroilerin osuudeksi myös kaupassa voidaan arvioida noin promille. Määrässä. Jos sen hinta on kaksin-kolminkertainen, sitten noin kaksi-kolme promillea, rahassa.
« Viimeksi muokattu: 23.03.16 - klo:09:18 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #36 : 21.04.16 - klo:07:53 »

Tällainen ihmettely on tullut MTV:n sivuille:

"Heittämällä maukkaampaa kuin broilerin rintafilee" – miksi ei kelpaa suomalaisille?

Hän on siis maistavinaan eron. Sokkotesteissä sitä ei löydetty. *)

Kysymykseen on kyllä helppo vastaus, se hinta, ja tuleehan se tuossa jutussakin esille. Tällaista se sitten kuulemma on:

Lainaus
Tuhahdin asiasta Facebookissa ja kaupan edustaja kertoi, etteivät luomubroilerit mene kaupaksi edes viimeisen päivän alennushintaan. Syyttävä sormi alkoi heilahdella kaupan lisäksi kuluttajien suuntaan.

Hän ei sentään mennyt niin pitkälle, että olisi kehittänyt kuluttajille haukkumasanoja.

 __________

*) jos taas kyse oli koiven paremmuudesta - niin minne häneltä unohtui, että sitä koipeakin saa tavanomaisena? Foodie.fin mukaan n. 2-4 euroa kilo, verrattuna siihen 12 euroon.
« Viimeksi muokattu: 21.04.16 - klo:16:23 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #37 : 10.07.16 - klo:06:30 »

Näin oli siinä ensi yrityksessä:

Lisäyksiä asiaan:

PS. 7.9.2013 klo 13: Siis "lennätti kotimaisen luomubroilerin kauppaan"? Todellako? Jos:

- "Luomulinnuiksi hankittiin Tanskasta kaksi 3 500 untuvikon erää Hubbardt-rotuisia broilereita [...]
- "Rehustuksessa käytettiin tanskalaista luomutiivistettä [...]"

PS.2: Siis "lennätti"? Luulenpa todellakin, että tässä on puolivahingossa kerrottu, miten se todella kävi: eli tiput tuotiin kuin tuotiinkin lentokoneella Suomeen!

Mutta näin oli tässä toisessa yrityksessäkin, joka tieto tulee tästä hankekuvauksesta:

Luomubroileriketjun rakentaminen maahamme

Lainaus
Tällä hetkellä luomubroileria tuotetaan kahdella tilalla ja tuotantopolven munat tuodaan ulkomailta.
(lihav. HJ)

Nytkin Tanskasta ja luultavasti nytkin lentokoneella. *) Ja viedään sitten hautomakoneeseen. Joka lienee luomusääntöjen sallimaa (koska keksintö on yli 100 vuotta vanha!  Virnistää).

Mutta tästä eteenpäin siis yritetään muuta:

Lainaus
Kannattavuus ja ennen kaikkea bioturvallisuussyistä tuotanto on järkevää rakentaa omaan maahan.


_________

*) tuo lentokone on - kummassakin tapauksessa - kieltämättä arvailua. En tiedä, miten untuvikkoja tai munia kuljetetaan (lisäys klo 17:08).
« Viimeksi muokattu: 10.07.16 - klo:17:09 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #38 : 10.07.16 - klo:16:23 »

Huomaan, että tiedän enemmän kuin muistan ja päinvastoin. Tästä edellä mainitusta asiasta olin täällä jo kertonut.

Mutta edelleen on epäselvää, mikä on (Tanskasta tuodun) "luomutiivisteen" merkitys luomubroilerien ruokinnassa. Kun sen tarve ja tuonti yhä edelleen näyttää jatkuvan.

Pahimmillaan tuo kuvio on sitä, että "kotimainen" luomubroileri on jotain, joka vain on (kuitenkin lyhyet) elinviikkonsa Suomessa oleillut, mutta on muutoin tanskalainen, mitä sen (kokonais)tuotantoon tulee.

Ei tietysti niin, etteikö järkevä työnjako kaikilla aloilla, maataloudessakin, olisi suotavaa. Mutta tässä saattaa nyt "ottaa meikäläistä pannuun" se luomutuotannon imagonrakennus jotenkin erityisen kotimaisena tuotantona.
« Viimeksi muokattu: 10.07.16 - klo:17:10 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #39 : 02.08.16 - klo:12:43 »

Vallan mainio juttu, havainto tänään Itäkeskuksen Prismassa. L´uomu tarjoaakin nyt broileriaan näin:

"Juhlasuikale", joka on rintafileestä, 7,49 paketti. Joka paketti on 0,25 kg.

EU:n säädösten mukaan tietysti on kerrottava myös kilohinta. Joka on edelleen 29,96 euroa.
tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #40 : 18.09.16 - klo:06:40 »

Menisikö sama ruoka kaupaksi kaksinkertaiseen hintaan:

"Kiva katsoa, miten käy" – Nyt saa tamperelaista äijäruokaa luomuna

No, kiva katsoa, miten käy. Ensimmäisen testin tuloksia ei oikeastaan voi pitää edes lupaavina:

Lainaus
Laitahyökkääjä Otto Koivula ilmoitti havainneensa luomusiivissä selvän makueron tavallisiin verrattuna.

– On näissä selvä vivahde-ero tavallisiin. Kehtaisin väittää, että ovat parempia.

Samassa pöydässä istuneet puolustajat Ville Järvinen, Valtteri Ilomäki ja Jarkko Parikka olivat varauksellisempia.

– Hyviä nämä ovat, mutta ellemme tietäisi luomusiiviksi, emme huomaisi eroa, tiivisti kolmikko.

Ja nuo maistiaiset luultavasti tarjottiin. Seuraava testi tehdään tositilanteessa, kassalla, tilatessa, omalla rahalla. Suostuukohan laitahyökkääjä Otto Koivula silloin maksamaan tuosta nyt havaitsemastaan vivahde-erosta?
« Viimeksi muokattu: 18.09.16 - klo:06:59 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #41 : 28.01.17 - klo:07:26 »

Lapin Kansa (ja muut lehdet, joissa sama artikkeli äskettäin ilmestyi) on maksumuurin takana, mutta kirjoittaa (Googlen mukaan):

Lainaus
Suomalainen suosii luutonta tuorebroileria ja sitä popsitaan yhä enemmän – luomu ei vain vedä.
(lihav. HJ)

Tuo havainto ei siis ole yksin meidän varassamme (jos joku epäilee, että meillä olisi asiassa tiettyä "puoltoa").

Tässä ihmettelyssämme olemme ehkä vielä aika yksin ...

Suomalaisten luomubroilerien peräti kummallinen tapaus

... mutta ehkä emme kovin kauan.
« Viimeksi muokattu: 28.01.17 - klo:07:49 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #42 : 01.03.17 - klo:07:20 »

Joillekin yllätykseksi tapahtuikin näin:

Lihaa tuotettiin viime vuonna enemmän kuin koskaan

Lainaus
Lihaa tuotettiin viime vuonna 404 miljoonaa kiloa, mikä on vajaa kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2015. Lihantuotanto kasvoi ennätyslukemiin broilerinlihan tuotannon kasvun siivittämänä.
[...]
"Siipikarjanlihan tuotanto jatkoi kasvuaan ja kohosi jälleen uuteen ennätykseensä, reiluun 125 miljoonaan kiloon.  Broilerinlihaa tuotettiin seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisvuonna."
(lihav. HJ)

Mutta luomubroileri ei tuossa ollut mitenkään mukana. Sen tuotanto ja kulutus on säilynyt yhtä minimaalisena kuin ennenkin, osuutena prosentin murto-osia. Sen kaikki toivo on nyt Hongkongissa.
« Viimeksi muokattu: 01.03.17 - klo:07:35 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #43 : 02.04.17 - klo:15:17 »

Vallan mainio juttu, havainto tänään Itäkeskuksen Prismassa. L´uomu tarjoaakin nyt broileriaan näin:

"Juhlasuikale", joka on rintafileestä, 7,49 paketti. Joka paketti on 0,25 kg.

EU:n säädösten mukaan tietysti on kerrottava myös kilohinta. Joka on edelleen 29,96 euroa.

Tämä näyttää nyt vakiintuneen sen kalleimman osan myyntitavaksi siellä Prismassa. Näin sitä oli myynnissä nytkin. Ja jo 30.3. jolloin siellä käväisin. Eli tuo pieni viipale (maininta paketissa "n. 220 grammaa"), joka näin on saatu siedettävän hintaiseksi kertaostokseksi.

Tavallaan tuo taktiikka onnistuu: 30.3. oli myynnissä näitä pikkupakkauksia 16 kappaletta, nyt 6, joten 10 oli mennyt kaupaksi. Vai miten tuota nyt oikein sanoisi? Jos luomubroilerien kokonaismenekki kuitenkin lasketaan kiloina, ei se tuosta kovasti noussut.

Tuossa tulin kirjoittaneeksi "pikkupakkauksia". No, painon mukaan ne olivatkin, mutta itse asiassa ne olivat pakkauksina yhtä isoja kuin ennenkin - silloin kun ko. rintafileiden pakkaus sisälsi paljon enemmän (eli n. puoli kiloa tai yli)! Nyt näitä pakkauksia vain täytyy ostaa useampia, vaikkapa tuon 21.10.15 (edellä) ruokareseptin toteuttamiseksi kaksi tai kolme.
« Viimeksi muokattu: 02.04.17 - klo:17:10 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8119



Profiili Sähköposti
« Vastaus #44 : 08.04.17 - klo:09:06 »

Kun tuo luomubroileri on kertakaikkiaan liian kallista, eikä mene kaupaksi, niin nyt jopa hämeenlinnalainen Luomu- ja herkkukauppa Inkivääri yrittää tarjota tällaista:

Niittylinnun vapaana kasvanutta broileria nyt Inkivääristä

Näillä asioilla sitäkin mainostetaan ...

Lainaus
Roduksi valikoitui hidaskasvuinen luomutuotantoon tarkoitettu rotu jonka ruokavalioon kuuluu mahdollisimman puhdas gmovapaa, kalajauhoton rehu.

Laiduntavaa niittybroileria ei suomessa ole ollutkaan, paitsi nyt. Haluamme että Niittybroilerit saavat elää auringon valolla, puhtaalla ruoalla ja pienissä parvissa.Kokonaan ilman antibiootteja. Vapaina, kesäisin laiduntaen, talvella ulkoillen.

... mutta luultavasti kallis luomurehu on unohdettu. Ja kalajauhon synteettistä korvaajaa syötetään. Tuossa ei valitettavasti kerrottu hintoja, eikä tuottajankaan nettisivulla.

Tuo "luomutuotantoon tarkoitettu rotu" on kyllä hiukan kuluttajan harhaanjohtamista, koska kyse ei siis ole luomubroilereista.

***

"Kokonaan ilman antibiootteja". Jaana Husu-Kallio kertoi eilen MT:n uutisessa:

Lainaus
Hän toteaa olevansa edelleen äärimmäisen ylpeä siitä, että Suomessa tuotantopolven broilereille ei syötetä antibiootteja koko elämän aikana, että ne ovat maailman terveimpiä, ettei niissä ei ole salmonellaa ja että niiden kampylobakterien määrä on pienempi kuin missään muualla.

Eli uloskirjoitettuna: millekään broilereille ei antibiootteja Suomessa syötetä. Samaan turhanaikaiseen kehuskeluun (samasta asiasta) muka tuotteen erityispiirteenä kiinnitimme jo huomiota toisessa triidissämme:

Lainaus
Kuitenkin niin, että korostettiin, tietysti, mainoksessa, Atrian lintujen erityislaatuisuutta. Tuostahan voi oikeastaan lukea, että se asia koskee koko Suomea. Eikä kai broilerin lyhyeen elämään oikein mahdukaan antibioottikuuri (varoaikoineen)? Lienee paljon yksinkertaisempaa, ja halvempaakin teurastaa ja heittää polttouuniin sairastuneet linnut?

Tosin vielä halvempi ja tehokkaampi (ennalta ehkäisevä) keino lienee, että siis ei meneteltäisi näin, että siis linnut eivät olisi "[v]apaina, kesäisin laiduntaen, talvella ulkoillen". Koska sieltä ulkoahan ne taudit todennäköisesti saadaan. Ja jos siipikarjan tautitilanne tästä vielä pahenee, voi olla, ettei jatkossa näitä "niittybroilereitakaan" käytännössä enää ulos saa päästää, suurimpana osana vuodesta.
« Viimeksi muokattu: 08.04.17 - klo:14:04 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!