Tuottava Maa Turvattu Luonto navi
15.12.17 - klo:20:02 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Tuottava maa turvattu luonto ry - tervetuloa!
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Jäsenet Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Monsanton käyttäytyminen?  (Luettu 62188 kertaa)
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #180 : 22.02.16 - klo:08:05 »

Oikeastaan ainoa järjestö tuossa em. listassa (La Vozin uutisessa), jolla oli selviä yhteyksiä Malvinasiin, on "Malvinas Fight for Life" eli se huolestuneiden äitien järjestö. Muistammeko vielä, mikä oli heidän keskeinen huolenaiheensa tuon tehtaan suhteen? Sehän oli tämä:

Eli siis siementen varastoinnisssa syntyy "keimiallista" pölyä, ja kun säiliöitä täytyy tuulettaa, niin asukkaat pelkäävät, että kun tuulettimet laitetaan päälle, he ovat tämän kemiallisen pölyn muodostaman pilven ympäräröimiä.

Nyt asiaa koskevissa, "aktivisteja" tukevissa uusissa artikkeleissa kerrotaan vaikka mitä pahaa Monsantosta ja GM-viljelyksestäkin, mutta tuota alkuperäistä (typerää) teoriaa ei ole enää ehkä noin vuoteen (?) lainkaan mainittu! Nyttemmin siis "aktivistitkin" de facto tunnustavat, ettei itse tehtaasta ole mitään haittaa Malvinasin asukkaille. (Vaikka mielenosoituksessa kaasunaamariin pukeuduttiinkin, ks. edellä 08.01.16.)

PS. Oli muuten niin, että oikeudenkäynti, jossa oli määrä päättää töiden jatkumisesta Monsanton työmaalla, piti pitää helmikuussa. En edellä merkinnyt sen suunniteltua päivämäärää muistiin. Olisikohan se siis jo pidetty? Se kyllä selittäisi asian vastustajien puheet "uusista strategioista". Ihan kohta puoleen asian kyllä pitäisi selvitä: alkavatko työt uudelleen? Jotain kautta siitä pitäisi tulla tieto.

Jos noin on nyt käynyt - ja tiesulun pystyttäminen siis nyt ehdottomasti kielletty - lienee jonkinlainen antikliimaksi noille paikalle jäljelle jääville mielenosoittajille, jos he sitten saavat tien laidassa näyttää banderollejaan ohi jyristäville työmaan kuorma-autoille. Surullinen
« Viimeksi muokattu: 03.03.16 - klo:10:53 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #181 : 06.03.16 - klo:14:59 »

Miksi meitä ja meidän kaltaisiamme yhdistyksiä ja vaikuttajia tarvitaan? Vastaus löytyy oikeastaan Monsanton sivuilta. Katsokaa kuinka raukkamaisen pehmeästi ja sovinnollisesti yhtiö luomuviljelyn asiaa lähestyy:

Conversation Questions About Organic Farming

Aivan alkaen ensi riveiltä:

Lainaus
What is Monsanto’s view of “organic”?

We think there isn’t just one solution when it comes to addressing big global challenges like sustainable food production. Instead, it’s going to take a lot of different tools and approaches. That includes organic farming, and we support organic farming. [...]

Tuollainen tiedottaminen eli siis käyttäytyminen on sanalla sanoen niljakasta: liiketoimien edistämisen takia halutaan olla kaikkien kavereita. Melkeinpä, ihan lähellä on, että yhdistyksemme pitäisi tuomita Monsanton käyttäytyminen, tuossa. Löytyyko tekstistä tai siihen liittyvästä Robb Fraleyn artikkelista (2014) mielestänne "lieventäviä asianhaaroja"?

Tätähän ei sinänsä voi kiistää: "[...] a lot of different tools [...]". Kuten naulankin saa seinään myös sahalla, saksilla, kannettavalla tietotokoneella tai riittävän kovakantisella Raamatulla.
« Viimeksi muokattu: 06.03.16 - klo:15:41 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #182 : 28.03.16 - klo:16:17 »

Odotellessamme - kun nyt ryhdyimme odottamaan - miten tuon Argentiinan Malvinasin siementehtaan käy - "julkaisemme" tämän eli linkkaamme tähän artikkeliin poikeuksellisesti täällä, vaikka se tavallaan kuuluisi johonkin toiseen osioon:

Despite activists’ cries, there’s no cancer spike in Argentina

Eli huolimatta aktivistien nostamasta kohusta, Argentiinassa ei ole mitään "piikkiä", nousua syöpien määrässä.

Syy linkaamiseen tänne: koska nuo väitteet ovat yleensä aina mukana tuossa Monsanton ja GMO:n ja glyfosaatin vastustamisessa, myös uutisissa, jotka koskevat tuota Malvinasin tehdashanketta ja sen vastustamista. Ihan alusta asti ovat olleet, ks. edellä. Ja kyllä siihen hankkeeseen viitataan tuossa artikkelissakin:

Lainaus
It appears that activists had fabricated data identifying cancer rates that didn’t exist. Monsanto had planned on constructing a seed breeding and production plant in Córdoba province until outside activists began arriving in the area to stage protests, influence local neighbors and involve themselves with politics–all to to sow seeds of doubt about GMOs.
« Viimeksi muokattu: 28.03.16 - klo:16:34 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #183 : 29.03.16 - klo:04:50 »

Tuossa uutisessa tuli esille, että Córdoban läänin alueella yleisesti syöpään sairastuvuus ei poikennut maan keskiarvoista. Ja sillä yhdellä seudulla, jossa oli nähtävissä hiukan poikkeavaa trendiä ylöspäin, ei lainkaan harjoitettu maanviljelyä.

***

Ryhdyimme siis odottamaan jotain ratkaisua tässä Malvinasin tehtaan asiassa. Saamme luultavasti odottaa aika kauan, koska tämän uutisen mukaan (espanjaksi, julkaistu 15.3.16) Monsanto itse lykkää hankettaan, johtuen maissin siemenviljan vähentyneestä kysynnästä. Sen toinen tehdas toimii nyt vain 40%:lla kapasiteetistaan, ja pystyy sillä kysynnän nyt tyydyttämään.

Tulevaisuuden näkymät ovat kyllä hyvät, eli kysynnän odotetaan siitä kasvavan eikä hankkeesta ole kokonaan luovuttu. Uusi selvitys tehtaan ympäristövaikutuksista on valmis ja se julkaistaan pian. Mutta sitten se menee viranomaisten tutkittavaksi ... saamme odottaa aika kauan.

Tuon uutisen kuvakin on paljon puhuva: mielenosoitusleiri on autio, ja sen aidat ym. rekvisiitta alkavat hissukseen harmaantua ja lahota.
« Viimeksi muokattu: 29.03.16 - klo:06:32 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #184 : 12.05.16 - klo:19:29 »

Tämä ei nyt niinkään liity Malvinasin tehtaaseen, vaan enemmänkin yhtiön oikeuteen saada rojalteja tuotteistaan eli siemenistään, mutta tämän uutisen mukaan Monsanto harkitsee lähtöä Argentiinasta (tai uhkaa sillä):

Monsanto mulls exit from Argentine market

Syntyykö nyt mielenosoituksia, joissa paheksutaan sen tuollaista raukkamaista käytöstä, tässä tilanteessa? Cool

Siellä toimii kyllä muitakin alan yhtiöitä - mutta on Etelä-Amerikassa myös muita soijaa viljeleviä maitakin!
« Viimeksi muokattu: 12.05.16 - klo:19:34 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #185 : 23.05.16 - klo:04:40 »

Niin siinä sitten kävikin, että Monsanto on nyt ilmoittanut, ettei se aio myydä uusinta siementeknologiaansa Argentiinaan - ja tähyää sen sijaan Brasilian suuntaan:

As Monsanto fights Argentina over soy, company eyes Brazil

Nyt siellä Argentiinassa oli lauantaina jo traditioksi muodostunut marssi Monsantoa vastaan. Sinne olisi mahtunut varmaan mukaan bamderolli, jossa Monsantoa syytettäisiin vaikka Argentiinan valtion "painostamisesta" tms.? Olikohan siellä?

Tuo Malvinasin porukka julkaisi kyllä "kiireellisiä" kehotuksia tukea heidän taisteluaan (osallistumalla tuohon Monsanto-marssiin). Vaikka - noin ollen, mitä Monsanto ilmoitti (ks. edellä 29.03.16) - ainoa uusi asia, joka heillä oli kerrottavanaan, oli päivitetty luku siitä, kuinka kauan heidän mielenosoituksensa on nyt tähän mennessä kestänyt.

Siinä mielessä se osallistuminen marssiin on kyllä mielenosoittajien kannalta perusteltuakin, että tuon Reutersin uutisen mukaan yhtiö ei silti aio vetää pois muuta toimintaansa Argentiinasta, vaikkei tuota uusinta siementään myykään.
« Viimeksi muokattu: 23.05.16 - klo:07:07 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #186 : 25.05.16 - klo:10:58 »

Nyt siellä Argentiinassa oli lauantaina jo traditioksi muodostunut marssi Monsantoa vastaan. Sinne olisi mahtunut varmaan mukaan bamderolli, jossa Monsantoa syytettäisiin vaikka Argentiinan valtion "painostamisesta" tms.? Olikohan siellä?

Etukäteen oli vieläpä tällä tavalla asiaa pohjustettu:

Argentine Farmers Fight Back Against Monsanto’s Corrupt Seed Royalties Policy

Eli tuo sivusto laski nämä rojaltit mukaan firman syntilistaan. Ja se oli siis "March against Monsanto" -sivusto.

Yritin tästä pienestä Buenos Airesin mielenosoitusta näyttävästä TV-pätkästä ...

http://www.barricadatv.org/?p=5096

... nähdä, oliko teema esillä kylteissä, mutta en löytänyt mitään (puhutusta espanjasta en ymmärrä kuin sanan sieltä toisen täältä, kylttien osalta olisin voinut käyttää Kääntäjää). Ehkäpä järjestäjillä oli nyt sen verran arvostelukykyä, etteivät he sallineet protestoida tuota asiaa.

***

Samalla muuten kyllä kiinnitin huomiota siihen, että olipa siellä vähän väkeä! Verrattuna aiempiin Argentiinassa järjestettyihin vastaaviin marsseihin ja tapahtumiin.

Sama oli muuten havaittavissa muuallakin. David Zaruk "Riskmonger" kertoo artikkelisssan ...

The Surprisingly Sudden Demise of the Anti-GMO Movement

... miten Brysselissä osallistujia oli vain 30-50 ja Vancouverissa koko marssi oli peruutettu osallistujien puutteen takia. No, Suomessahan tämä toimeliaisuus on loppunut kokonaan jo aiemmin (ks. edellä).

Jopa asialle myönteiset uutisvälineet kertoivat enää tuhansista osallistujista, kun ennen puhuivat miljoonista ...  Pyörittää silmiään
« Viimeksi muokattu: 25.05.16 - klo:15:11 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #187 : 08.06.16 - klo:09:14 »

Kun näissä glyfosaattia koskevissa jutuissa, kuten Keskisuomalaisessa eilen, yhä uudelleen toistuu tämä tieto jossain muodossa ...

Lainaus
Glyfosaattia on muun muassa Roundup-nimellä myytävissä tuotteissa.

... vaikka Monsanton patentti on ollut ummessa jo vuodesta 2000, niin mistä on kyse? Onko Monsanto maksanut toimittajille tästä piilomainonnasta?!!!  Cool
« Viimeksi muokattu: 08.06.16 - klo:09:17 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #188 : 05.07.16 - klo:07:02 »

Näin sitä vaan tuodaan "asiaa" konserttiin ja konserttiarvosteluun:

Neil Youngin Helsingin-keikalla kuultiin mestarillista soittoa ja tehomaatalouden arvostelua

Lainaus
Ympäristötuho ja Monsanton kaltaisten agribisnesjättien tuhovoima olivat konsertin pääasialliset teemat, mutta tunnelma katsomossa ei ollut lainkaan apokalyptinen, koska lukuun ottamatta kourallista uusia kappaleita koko keikka koostui käytännössä eriasteisista hiteistä.

Youngin konsertille epäluonteenomaisesti mukaan oli eksynyt myös hiukan teatraalisuutta: ennen kuin Young itse aloitti konsertin, saapui lavalle kaksi pienviljelijöiksi pukeutunutta naista, jotka kylvivät siemeniä ja kastelivat niitä.

Ennen kuin bändi saapui lavalle puoli tuntia myöhemmin, lavalle asteli miehiä hazmat-suoja-asuissa, jotka suihkuttivat koko lavan. Young kiitteli suomalaisia siitä, että olemme pitäneet maastamme huolta.

Noin siis vaan ihan itsestään selvyyksinä kertoo musiikkiarvostelu siitä, miten asiat ovat maataloudessa. Itsestään selvä on Monsanton "tuhovoima". Nöyrinä otetaan vastaan tämän "paavin" siunaus ja hyväksyntä (ilmeisesti siitä, että Suomi ei ole ko. firman siemeniä käyttänyt?).  Hazmat-suoja-asutkin muistettiin tuossa liturgiassa.

Ei tule tietysti kysymykseenkään, että taiteilijalta kysyttäisiin tarkemmin, että häntä vaadittaisiin perustelemaan mielipiteitään. Argumentiksi riittää taiturillinen, mestarillinen soitanto.
« Viimeksi muokattu: 05.07.16 - klo:08:41 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #189 : 07.07.16 - klo:06:29 »

Vaikkei Suomessa ole Monsanton GMO-siemeniä käytössä, ei edes myynnissä, luomuväki hyödynsi silti tämän konsertin:

Luomu loisti Youngin konsertissa

Lainaus
Youngin kappaleissa ja puheissa toistuvat usein huoli ympäristön tilasta, kestämättömästä maataloudesta, kasvinsuojeluaineista ja viljelijöiden oikeuksista.

Jos siellä olisi järjestetty asiasta sen sijaan tasapuolinen keskustelu tai väittely, niin olisin käynyt siellä - laulamassa hänet suohon!
« Viimeksi muokattu: 07.07.16 - klo:06:46 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #190 : 09.07.16 - klo:07:32 »

Tämä artikkeli vastaa otsikkonsa kysymykseen Monsanton kontrollivallasta ...

Does Monsanto “control” the world food supply by abusing patent protections?

... ja käsittelee sitten vähän yleisemminkin patenttijärjestelmän (myönteistä) merkitystä.

Kun luomuväki tuossa edellä kertoi, miten Neil Young kantaa huolta "viljelijöiden oikeuksista", ovatkohan he tietoisia millaista kelmiä hän puolustaa:

Supreme Court Supports Monsanto in Seed-Replication Case

Young nimittäin sekä "minidokumentissaan" että eräässä laulussaan ottaa esille tämän Bowmanin, joka siis yritti huijata, käyttää Monsanton siementä, siitä sopimuksen mukaan maksamatta. Eikä siis luomusiemenestä ollut kyse, vaan glyfosaattia kestävästä GMO-lajikkeesta.

Linkki löytyi tuosta GLP-artikkelista, joka myös toteaa, miten tapaus on päinvastainen, mitä aktivistit yrittävät väittää:

But the case actually illustrates the opposite of what activist claim. In 2013, the Supreme Court ruled unanimously that farmers could not use Monsanto’s patented genetically altered soybeans to create new seeds without paying the company a fee. SCOTUS ruled that Bowman had in effect stolen Monsanto’s intellectual property and then lied about it.
« Viimeksi muokattu: 09.07.16 - klo:08:50 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #191 : 11.09.16 - klo:08:18 »

Ziga ja/tai pienpäisyysepidemiakin on Monsanton vika?

A bogus theory connecting Zika virus to Monsanto could give mosquitoes a boost

Tässä Grist kyllä edustaa järjen ääntä: "This is just nuts."

Virheellisenä ideana on syyttää taudista erästä torjunta-ainetta - jota Monsanto ei edes valmista!

PS. heti. Väitehän oli jo ehtinyt Suomeenkin:

Kova zikavirus-väite: Kehityshäiriöiden syynä sittenkin hyttysmyrkky?

Lainaus
Pyriproxyfen-niminen kemikaali otettiin Brasiliassa laajasti käyttöön juomavesissä hallituksen toimesta. Myrkkyä valmistaa Sumitomo Chemical -niminen yhtiö, jolla on yhteyksiä yhdysvaltalaiseen maatalousjätti Monsantoon.
(lihav. HJ)

Gristin artikkelista löytyvät tuon MTV:n uutisen virheet, viittaan sinne. Yksi lainaus;

Lainaus
Perhaps the biggest problem with the theory that this pesticide is causing microcephaly is that it’s used in lots of places where there has been no increase in microcephaly. Farmers use it in the U.S. Pyriproxyfen is one of the safer pesticides out there. It breaks down in sunlight. Its toxicity is low enough that the EPA allows farmers to spray it on crops just seven days before harvest. In South America, officials started using the pesticide more than a decade before the microcephaly surge.

"Yhteydet Monsantoon" ovat myös aika kaukaa haettuja: Monsanto on aineen valmistajafirman asiakas, ostaa siltä tuotteita.

Gristin artikkelin perussanoma on, että jos juuri nyt torjunta-aineesta luovutaan, se voi antaa moskiitoille ihan uutta potkua, eli sitä ei voi perustella edes sillä, että niin tehtäisiin varmuuden vuoksi.

PS. MTV:n uutisten keskustelussa on sitten kommentoijia, jotka ovat valmiita uskomaan kaiken pahan, kun sana "Monsanto" on mainittu ...

Vaikka siis Monsanto ei joka tapauksessa ole syyllinen, niin jatketaan tässä, kun tässä on aloitettu. Epäilykset syy-yhteydestä elävät yhä ja tämä torjunta-aine on yhä epäiltyjen joukossa:

New doubts on Zika as cause of microcephaly

Lainaus
Brazil's microcephaly epidemic continues to pose a mystery -- if Zika is the culprit, why are there no similar epidemics in other countries also hit hard by the virus? In Brazil, the microcephaly rate soared with more than 1,500 confirmed cases. But in Colombia, a recent study of nearly 12,000 pregnant women infected with Zika found zero microcephaly cases. If Zika is to blame for microcephaly, where are the missing cases?

Tuossa on sitten "hauskasti" nämä taudin esiintymättömyydet vastakkain!
« Viimeksi muokattu: 11.09.16 - klo:08:26 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #192 : 24.09.16 - klo:10:38 »

Tässä on nyt tieto, jonka mukaan Monsanto olisi luovuttanut Malvinasin tehtaan asiassa, eikä sitä rakentaisikaan:

Monsanto Backs Out Of Seed Plant In Argentina After Protests

Monsanto oli tuonkin uutisen mukaan vedonnut kannattavuuteen, mutta kuulemma "oli pakotettu" myöntämään:

Lainaus
The spokesman was also forced to admit that the protests, local pressure, and resistance by environmentalists, anti-GMO activists and local residents was indeed part of the reason the company decided to dismantle the plant.

Mitä Monsanton edusmies tarkalleen ottaen sanoi? No, joka tapauksessa Sofia Gatica varmaan nyt on riemusta haljeta. Mutta vaikka Monsantoa ei enää ehkä kohta ole, niin tässä hän on oikeassa:

Lainaus
The company is leaving the field but does not yet recognize its defeat in this battle.

Sillä tämän taistelun voitto ei ole koko sodan voitto. Vaikka sitä sellaisena varmaan nyt aikansa näissä piireissä juhlitaan. Jos markkinatilanne muuttuu, en yhtään ihmettelisi, jos Bayer pistäisi pystyyn ihan samanlaisen tehtaan - valmiiden piirustusten, valmiiden ympäristöselvitysten pohjalta - jonnekin muualle Argentiinaan. Tai naapurimaahan (jos se haluaa vähän näpäyttää Argentiinan hallitusta sen toiminnasta asiassa?).

Tuo uutinen tietysti välttää visusti tuomasta esiin, että Monsanton vanha, samanlainen siementehdas on koko ajan ollut toiminnassa ja toimii yhä. *)

______

*) (16:30) Oliko muuten Monsanton lausunnossa viittausta siihen? Voisi kuvitella, että se olisi sanonut tämän aiemman siementehtaansa suurin piirtein tai ainakin välttävästi kysyntään riittävän? On siis kuitenkin etsittävä tämä Monsanton itsensä lausunto, vaikka olin jo olemassa tyytyväinen tuohon - selvästi kyllä puolueelliseen - uutiseen asiasta.

Jonka lausunnon etsimisessä voi ollla ongelma, kun netti/Google on nyt hyvin täynnä juuri linkatun kaltaisia uutisia asiasta. Mutta yritetäänpä - kun kerran Monsanton leivissä ollaan!  Virnistää **)

**) Kuinka sitten käykään tämän Bayerin kanssa ... eikö se kirje pitänyt aloittaa näin: "Sehr geehrter Herr (Doktor) ..."?   Hymyilee leveästi  Virnistää
« Viimeksi muokattu: 24.09.16 - klo:17:00 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #193 : 24.09.16 - klo:18:45 »

Eika tuo edes ollutkaan niin selvä tapaus kuin - naiiviudessani *) - luulin. Vielä en ainakaan siinä tiedä totuutta. Sillä tuo em. uutinen oli päivätty 15.8.16. Tämä uutinen on päivätty 19.8.16:

Monsanto: Córdoba todavía es estratégica

Espanjaksi on, mutta tälle aavistukselleni sain Google-kääntäjän avulla heti vahvistuksen:

Lainaus
For now, the firm has decided to meet demand from its plant in Rojas, Buenos Aires.

Eli sillä toisella tehtaalla vastataan kysyntään. Mutta onko Monsanto edes luopunut suunnitelmistaan, lopullisesti:

Lainaus
The president of the company in Argentina said that "there is no clear position" on the ground of Malvinas Argentinas.


Ja edelleen:

Lainaus
Despite the delay in the installation of concrete conditioning plant corn seed in Malvinas Argentinas, Monsanto continues to Cordoba in their investment projects.

"We currently do not have a definite position, but we believe that Córdoba is essential for Argentina agriculture and as Monsanto is a company where Argentina agriculture is important worldwide, Cordoba so is," he told La Voz Juan Farinati, president Monsanto Argentina.

Ja otsikkohan oli:

Lainaus
Monsanto: Cordoba is still strategic

Eli Cordoba - se Malvinasin ja sen tehtaan osavaltio - on yhä yhtiölle strateginen [kohde].

Samoin Monsanton ko. tehtaan suunnitelma on netissä niinkuin ennenkin.

Nyt minulla on hyvin vahva tunne - vasta tunne, täytyy ehkä vieläkin tarkistaa - että Sofia Gatica ja kumppanit ovat nyt - netissä - rientäneet pitämään peijaiset, ennen kuin heidän karhunsa on kaadettu.


_________

*) jotenkin sitä yhä olen, luotan ihmisten rehellisyyteen. Huolimatta kokemuksistani, joita on tässäkin "triidissä", ja muissa triideissä kuvattu.
« Viimeksi muokattu: 24.09.16 - klo:19:30 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Heikki Jokipii
Ylläpitäjä
*****
Viestejä: 8864Profiili Sähköposti
« Vastaus #194 : 27.09.16 - klo:09:17 »

On se kanssa, kun Googlesta on käytännössä mahdotonta löytää muita kuin "aktivistien" sivuja tässä Malvinasin tehtaan asiassa! Tämäkin on aktivistien *) sivu, mutta siitä sentään selviää, mitä Monsanto on itse kertonut:

http://kaosenlared.net/confirmacion-oficial-monsanto-se-va-de-malvinas-argentinas/

Kun sekin on espanjaksi, tässä Goolen kääntäjällä teksti. Käännän englantiin, koska suomeksi käännös espanjasta menee päin "enviitsisanoamitä".

***

Lainaus
Official confirmation: Monsanto leaves Malvinas Argentinas

Sources linked to the multinational confirmed that negotiated the sale of the property. Socio-environmental resistance and surface corn planted, would be the main reasons.

Tuohon ei tullut välttämättä järkeä nainkään, mutta uskallan tulkita, että toinen pääsyy oli tänä vuonna kylvetty maissi, so. sen määrä, eli se, että sitä oli niin vähän, Monsanton kannalta.

Lainaus
Last Monday, from La Tinta we reported that Monsanto had decided to begin dismantling the structure that still existed at the site of Malvinas Argentinas.

A week met three years of blockade, the giant GM ordered the firm Astori Structures remove terrain profiles to take them to the town of Rojas (Buenos Aires), where the multinational has another plant installed.

Jo olemassa olevat rakennelmat siis puretaan. Ja viedään sinne toiselle tehtaalle, joka on Rojas, Buenos Airesissa. Tuossa siis se toinen tehdas tuli mainittua!

Lainaus
The expulsion of Monsanto Malvinas Argentinas now has an official voice. As reported in the journal iProfesional, one of the two top executives of the company for Latin America confirmed that the project is disarmed and that already negotiated the sale of the property.

Se on siis viralllisesti totta. Projekti ajetaan alas, neuvottelut omaisuuden myymisestä on aloitettu.

Lainaus
As pointed out by the Mexico City daily, the company argues that the claim of the assembly, coupled with the low maize area planted in Argentina, were the causes that precipitated the decision.

Toistetaan sama ajatus: toinen syy oli liian vähäinen maissiala Argentiinassa. Joskin tämän "ryhmittymänkin" vaatimukset päätöksessä painoivat, tuon toisen sanomalehden mukaan.

Lainaus
The source consulted by journalist Patricio Eleisegui acknowledged that the blockade carried out by residents and environmentalists in general, which completely stopped the entry of materials requiring construction weighed when assessing the continuity of investment.

"Could not move forward with the plant and this also influenced. But most important was that the business changed and no longer suitable for Monsanto, "said the high command iProfesional consulted.

Opposition to plant grain treated with chemicals and the lack of social and environmental consensus to do the work, sealed the megaproject.

Eli jossain määrin tuo vastarinta vaikutti kun se teki työn jatkamisen mahdottomaksi. Maa myydään tämän vuoden aikana, kunhan tiedetään tästä ostopäätöksestä:

Lainaus
"The idea is to try to sell the land this year. That depend on the buying decision of those who need the surface for another project, "the source said.

Eli jotain maa-aluetta, jostain, tonttia, tarvitaan toiselle projektille, lähitulevaisuudessa, ja se ostetaan. Onko se samanlainen siemenkäsittelytehdas, ei tuosta selviä. Mutta voisi hyvin ollakin. (Koska havainnekuvakin tehtaasta on Monsanton sivulla säilynyt!) Mutta sitä ei osteta Malvinasin kaupungista!

Eli kyllä nyt olen varma edellisestä. koska tässä uutisessa sanoma on olennaisesti sama. Monsanto vetäytyi, mutta vain taktisesti. Gatican jne. on aivan turha juhlia asiaa "voittona". Paikallisille asukkaille se oli kyllä aivan varmasti "Pyrrhoksen voitto": nyt ei tarvitse pelätä syöpää ym. joita ei olisi tullut kuitenkaan. Mutta yhtä terveinä pysytään sitten köyhempinä ja työttöminä. Tuo tehdas olisi varmasti tuonut kerrannaisvaikutuksineen huomattavasti hyvinvointia tuohon pikkukaupunkiin (kaupungin historian tekijät tulevat hyvin todennäköisesti aikanaan kiroamaan noita aktivisteja, ja myös kaupungin päättäjien löysyyttä ja periksiantamista asiassa.) **)


_________

Nämä jälkimietteet (tuossa iltapäivällä kävelyllä syntyneet) olisi tietysti voinut sijoittaa toiseen osastoommekin (eli  Hymyilee leveästi-merkki mukana!):

*) sivu taitaa olla vasemmistolaisten, mutta heillä taitaa Etelä-Amerikassakin olla tällaisia vaikeuksia.

**) jos Monsanton Argentiinan yksikön johto on vitsikäs/pirullinen - ja jos se myös edellä on ilmoittanut, että se yhä on kiinnostunut Cordoban osavaltiosta - se voisi sijoittaa uuden tehtaansa läheiseen Malvinasin naapurikaupunkiin. (Länsi)suomalaisille selittäen: jos ei Rauma ota vastaan, sijoitetaan Poriin.
« Viimeksi muokattu: 27.09.16 - klo:15:43 kirjoittanut Heikki Jokipii » tallennettu
Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14 15
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Validi XHTML 1.0! Validi CSS!