Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Mitä maksaisi maailman nälän poistaminen?

Se on toki vaikea ihan tarkkaan sanoa, kun meillä ei juuri nyt ole käytettävissä arviota maailman nälkäisten määrästäkään.

Mutta käytetään niissä arvioissa viimeksi käytettyä lukua, eli maailmassa on lähes miljardi nälkäistä ja aliravittua ihmistä. Heille siis täytyisi saada ruokaa.

Miten lisäruokaa sitten saada? Sitäkin on vaikea ihan yksityiskohtaisesti kertoa, mutta ainakin yhdellä keinolla sitä on saatu, sillä, jota on käytetty mm. Malawissa. Josta olemme täällä useasti kertoneet.

Paljonko se maksoi Malawissa? Arviot tähän nk. AISP tai FISP-ohjelmaan käytetystä rahasta ovat noin 100 miljoonaa dollaria vuodessa, paitsi lannoitteiden hintojen huippuvuonna, jolloin hinnaksi tuli vähän yli 200 miljoonaa dollaria. (Lähde tämä, pdf-raportin s. 11)

Kun Malawin väkiluku on noin 13-15 miljoonaa, voimme turvallisesti kuitenkin sanoa, että ruokaturva saatiin siellä varmistettua noin tai alle 15 dollarilla eli noin 10 eurolla henkeä kohti.

Kertolaskulla tästä saisi arvion, että nälkä saataisiin aika varmasti maailmasta pois noin 10 miljardilla eurolla vuodessa.

Mistä rahat? Kuka sen maksaisi? Emme tässä uutisessamme nyt pyri vastaamaan tähän kysymykseen.

(Siitä voisi lukija esittää näkemyksensä vaikka keskustelussamme.)

Viimeiseksi kuitenkin tuomme esille eräät muut kulut maailmassa, yhteensä ja vuosittain, alla olevalla uutislinkillä. Näistä kuluista tuo edellä mainitsemamme summa olisi noin yksi (1) prosentti (%):

Varustelu syö yli 1200 miljardia euroa

Heikki Jokipii, 13. 02. 2012.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry