Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Rio+20 -kokous: odotettavissa kova vääntö maanviljelyn tulevasta suunnasta

YK:n kestävän kehityksen kokouksessa 20.-22.6.2012 Rio de Janeirossa listalla on luonnollisesti myös se, minkälainen maanviljely on ”kestävää”.

Ja kuten kokouksen nettisivullakin todetaan, tulevaisuuden suuntaviivoja viljellyllekin aiotaan asettaa, on aika "miettiä uudelleen ruoan kasvattaminen, jakaminen ja kuluttaminen".

Tutut vastakkainasettelut tulevat varmasti esille.

Kansainvälinen luomuliitto IFOAM on saanut tilaisuuteen jopa rinnakkaisohjelman. Tuolla alla olevalla, esimerkiksi otetulla sivulla maalailtu tulevaisuuskin näyttää kovin ”luomuiselta”, siinä puhutaan, miten ”kestämätön, teollinen” viljely korvataan ”agroekologialla” jne. Luomusta ei välttämättä puhutakaan suoraan, asia täytyy lukea linjanvedoista ja ehdotuksista "rivien välistä".

Mutta luotamme siihen, että paikalle tulevat myös FAO:n asiantuntijat, jotka tuovat järjen mukanaan kokoukseen. Kokouksen (YK:n) oma sivusto ei edes vielä ennakoi, mihin suuntaan asia menee.

Seuraamme tilannetta - ja erityisesti suomalaisten kannanottoja kokouksessa ja kokouksen liepeillä. Olemmehan olleet vähän huolissamme Suomen linjasta asiassa, ks. keskustelumme.

***

Rio+20: Opportunity for Change in Agriculture

Heikki Jokipii, 1. 06. 2012.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry