Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

UNEP tullut FAO:n linjoille

YK:n ympäristöjärjestö UNEP on julkaissut uuden raportin, jossa se tehtävänsä mukaisesti varoittelee kemikaalien haitoista. Näin raportista Vihreä Lanka:

Vaaralliset kemikaalit ovat yhä suurempi uhka kehitykselle

Mutta merkille pantavaa on, että vaikka UNEP varoittelee kemikaaleista myös maataloudessa, se ei enää - ainakaan tuossa raportissa - aja vaihtoehtona ”kemikaalitonta” luomuviljelyä.

Se suosittelee kyllä nk. IPM-viljelyä, jossa kemikaalien käyttöä vähennetään, mutta ei aja toimimista täysin ilman maatalouden kemikaaleja. Eli UNEP alkaa olla hyvin samoilla linjoilla kuin FAO, joka suosittelee ”kestävää tehostamista”. Kemikaalien hyödyt tunnustetaan, puhutaan hallinnasta, ei yksioikoisesta välttämisestä. Achim Steiner, UNEP:in johtaja, sanoo nyt:

”Kemikaalien tuomat hyödyt eivät saa kuitenkaan syntyä terveyden ja ympäristön kustannuksella. Saastuminen ja kestämättömästä kemikaalien käytöstä johtuvat sairaudet voi haitata tärkeiden kehitystavoitteiden saavuttamista. Kemikaalien hallinnan parantaminen kaikissa tuotantoketjun vaiheissa on siksi olennainen osa vihreää taloutta”

Eli juuri nyt on ilmeisesti tapahtumassa se, mitä olemme pitkään toivoneet.

UNEPin oma tiedote (josta löytyy linkki itse raporttiin):

Heikki Jokipii, 10. 09. 2012.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry