Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Australian ihmeviljelijät jatkavat luomutiloillaan edelleen sinnikkäästi

- ainakin jos uskomme Finfoodia … ja miksemme uskoisi, jatkettaisiin Uutisvuodossa. Hiukan vaikeata se tosin on, mutta yritetään, seuraavassa.

Finfood nimittäin kertoo, että Australiassa (ja Oseaniassa, mutta alkuperäisen IFOAMin uutisen mukaan käytännössä vain Australiassa) on luomupeltoa ja nurmea yli 12 miljoonaa hehtaaria. Nimenomaan Finfood kertoo näin, ja aivan erikseen kertoo, paljonko on ”luomusertifioitua villituotteiden keräilyaluetta”.


Luomutilojen tulojen arvioidaan olevan n. 180 miljoonaa Australian dollaria (käytännössä = US $) eli pyöreästi siis 120 miljoonaa euroa. Mitä se merkitsee? Se merkitsee, että Australian luomutilallinen saa tuloja ja brutto, noin 10 euroa hehtaarilta.

Lapsuudessani oli sanonta, että ”ihmemies Intiasta”, mutta kyllä nämä viljelijät, olivat sitten miehiä tai naisia, Australiasta ovat vielä ihmeellisempiä, aivan uskomattomia! 10 euroa, ja vielä siitä repii jotain toimeentuloakin, pellon kynnettyään ja sadon korjattuaan.

* * *

Tästä Australian laskelmasta on informoitu sekä kyseistä toimittajaa, joka nyt uuden kerran tekee ihan samanlaisen artikkelin, ottamatta kritiikkiämme varteen tai edes vastaamatta, että Finfoodia. Finfoodista on vastattu, että he julkaisevat vain muualta (tässä tapauksessa IFOAMilta, kansainväliseltä luomuliitolta) saatuja uutisia, eivät ota kantaa. - Täytyy kyllä ihmetellä, miksi sitten puhutaan toimituksesta ja toimittajista. Eikö pitkän englannin suorittanut lukiolainen kääntäisi halvemmalla eri tahojen lehdistötiedotteet sellaisenaan? Pitkä englanti riittäisi, lyhyttäkään matematiikkaa ei vaadittaisi.

Tämä on taas tämä aika vuodesta, mutta lupaamme, että tämä numerotaidottomuuden pilkka täällä jatkuu yhtä kauan kuin tällaiset uutiset jatkuvat.

Linkki:

Finfood Luomu väittää: Luomun vahva kasvu maailmalla jatkuu

Heikki Jokipii, 4. 03. 2008.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry