Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Mikä näistä on mielettömintä ja maailman resursseja eniten TURHAAN tuhlaava ilmiö?

Luomuruoan syöttäminen kissoille ja koirille vai sen syöttäminen kehonrakentajille?

Näistä kolmesta vaihtoehdosta kehonrakentaja tietysti tekee itse oman valintansa, päinvastoin kuin kissa tai koira tai muu lemmikkieläin. Samoin kehonrakentaja - jos hän luomuun uskoo - saattaa saada asiasta jotain aineetonta mielihyvää, jota kissa tai koira ei tietystikään saa.

Tähän luomuruoan syöttämiseen eläimille olemme jo aiemmin kiinnittäneet huomiota. Nyt toimme rinnalle nämä kehonrakentajat. Jos kehonrakentaja joutuu harrastuksensa takia jo muutoinkin syömään moninkertaisen määrän itsessään (myös luonnon kannalta) "kalliita" kaloreja, jotka sisältävät paljon (eläin)proteiineja, on helppo arvioida, millaisia määrät ovat "hehtaareina", jos tuo ruoka on vielä luomua.

Tuo yksinkertaisesti arvioitavissa tai laskettavissa oleva fakta ei kuitenkaan ole estänyt esim. lehdistöä ihannoiden kertomasta, miten tällaiset kehonrakennuspiirit ovat innostuneet juuri luomuruoasta, mm. erityisesti kananmunista, mutta lihastakin.

***

Kommentit voi laittaa vaikka tähän keskusteluumme. (Huomautamme sitten heti alkuun, että emme ehdota noiden kehonrakentajien syömistä, vaikka syömistä heissä epäilemättä olisikin ;D).

ELÄIMET hiilen päästäjinä ja ravinnon tuhlaajina?

Heikki Jokipii, 18. 10. 2016.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry