Logo Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa-Turvattu Luonto ry
Etusivu Uutiset Artikkelit Keskustelut Linkit Yhdistys

Ovatko suuret luonnonsuojelujärjestöt liian helposti asettuneet luomupuuvillan tukijoiksi?

Omassa pikkukaman myynnissään? Miettimättä asiaa sen enempää? Vai miksi? (Tällaisessa myynnissä, mutta muutenkin.)

Otamme esimerkiksi WWF:n, joka (sekin, muiden muassa) tarjoaa - toimintansa rahoittamiseksi myymiään T-paitoja valmistettuina luomupuuvillasta.

Kuten keskustelussamme (linkki alla) tuomme esille, kansainvälisen WWF:n ote ja näkemys monin tavoin ongelmallisen puuvillan viljelyyn on paljon nyansoidumpi, se puhuu "paremmmasta" puuvillasta. Mutta ei samaista sitä luomupuuvillaan.

Samaisessa keskustelussa tuomme me esille, miten puuvillan aiheuttamat hankaluudet luonnon kannalta ainoastaan korostuvat luomuviljelytavan huonotuottoisuuden takia.

Mutta onko niin, että näiden suurten luonnonsuojelujärjestöjen on helpompi myydä tätä tavaraa - suomalaisille - selittämättä, asiaa analysoimatta? Kun luomupuuvillalla on jo vanhastaan jotenkin hyvä maine? Jonka maineen ylläpitämisestäkin näitä tuotteita myyvät yritykset kyllä pitävät huolen (mutta eivät varmasti kovin analyyttisella tavalla).

Eli sanalla sanoen: ne luonnonsuojelujärjestöt tekisivät tätä vähän jopa - laiskuuttaan?

Mutta jo tällä pikku päätöksellään ne lähettävät - ehkä huomaamattaan, luultavasti siis myös tahtomattaan (?) - kuitenkin vahvan viestin - jäsenilleen, suurelle yleisölle - siitä, että luomupuuvilla olisi ratkaisu, ja hyvä ratkaisu.

Vs: Puutaheinää puuvillasta

Heikki Jokipii, 12. 01. 2017.

Takaisin uutislistaan

Puu

© Luonnonsuojeluyhdistys Tuottava Maa - Turvattu Luonto ry